Πανελλήνια Πρωταθλήματα χωρίς Ελπίδα δεν γίνονται και η ομάδα Κορασίδων νίκησε την Κυριακή στην Καβάλα τους Μακεδόνες Αξιού με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για την Τελική Φάση της διοργάνωσης. Θα είναι η πέμπτη συμμετοχή της Ελπίδας σε τελικά Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων και η έκτη συνεχόμενη χρονιά που ο Σύλλογος θα εκπροσωπηθεί σε αναπτυξιακό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (νεανίδων ή κορασίδων).

Μπροστά σε μία κερκίδα με έντονο πράσινο χρώμα, τα κορίτσια του Γιώργου Τεμελούδη ξεκίνησαν με αποφασιστικότητα και πήραν εύκολα το πρώτο σετ χάρη στο καλό σέρβις και μπλοκ. Στο δεύτερο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 19-19 και εκεί οι «πράσινες» έκαναν ένα σερί 5-1 για το 2-0. Το τρίτο σετ χαρακτηρίστηκε από τα πολλά λάθη και τα συνεχή χαμένα σέρβις, με αποτέλεσμα οι Μακεδόνες να μειώσουν σε 2-1.Όμως, το… «φάντασμα» του περυσινού αποκλεισμού δεν πρόλαβε να επιστρέψει γιατί η Ελπίδα ήταν καταιγιστική στο τέταρτο σετ και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη - πρόκριση.

«Η πρόκριση ανήκει στα παιδιά και οι τέσσερις συνεχόμενες νίκες δείχνουν ότι αξίζουμε να είμαστε στα τελικά. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις αθλήτριες που έχουν μάθει να ακούν τις οδηγίες του προπονητή. Αυτό κάνει το έργο μας πολύ πιο εύκολο», δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Τεμελούδης. Εκτός από την Ελπίδα, στο Final Four (23-25 Ιουνίου) προκρίθηκαν ο Αρης, ο Ηρακλής Κηφισιάς και ο Φοίβος Μελισσίων.

Η συνέχεια δόθηκε σε ταβέρνα των Αμπελοκήπων με την επιστροφή της ομάδας, όπου τις αθλήτριες και τους γονείς τους περίμεναν ο πρόεδρος Απόστολος Σταυρίδης και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.

Τα σετ: 25-12, 25-20, 20-25, 25-10

ΕΛΠΙΣ (Τεμελούδης): Αθανασιάδου, Γκόλτσιου, Δριντσούδη, Σουπιώνη, Παπάζογλου, Ταυλίκου, Ευγενίδου (λ) - Ιασωνίδου (λ), Γούση, Αμπεριάδου, Μ. Αρμουτσή, Τ. Αρμουτσή, Λιούτα, Τάτση.

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Βαγγέλης): Ποντίκα, Παπαδοπούλου, Ε. Μπορμπόκη, Μανδράου, Μόσχου, Αντωνιάδου, Ευθυμιάδου (λ) - Σ. Μπορμπόκη, Δορούκα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ