Στην Καβάλα ανοίγει την Πέμπτη η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, στο οποίο παίρνει μέρος για μία ακόμη φορά η Ελπίδα Αμπελοκήπων. Με αρκετές από τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν και πέρυσι, η ομάδα του Γιώργου Τεμελούδη έχει ως πρώτο στόχο να προκριθεί στην οκτάδα και στη συνέχεια να προσπαθήσει να πάρει και το ένα από τα δύο εισιτήρια για την τελική φάση.

Η ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της το μεσημέρι της Τετάρτης εν όψει του πρώτου αγώνα με τον Μ. Αλέξανδρο Γιαννιτσών, την Πέμπτη στις 14.00. Ο προπονητής Γιώργος Τεμελούδης θα έχει στη διάθεσή του τις αθλήτριες Μάγδα Αμπεριάδου, Αννα Παπάζογλου, Γεωργία Γκόλτσιου, Μαρία Αρμουτσή, Τατιάνα Αρμουτσή, Στέλλα Ιασωνίδου, Δέσποινα Θωμαΐδου, Ιωάννα Σουπιώνη, Ευαγγελία Ταυλίκου, Ηλιάνα Γούση, Ευαγγελία Αθανασιάδου, Δήμητρα Λιούτα, Μαρία Δριντσούδη, Αγνή Ευγενίδου, Στέλλα Τάτση και Γεωργία Σπυρίδωνος.

Η Ελπίδα συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, και τέσσερις από αυτές βρέθηκε στο βάθρο: μετά την πρόκριση στην οκτάδα το 2011, ακολούθησαν το αργυρό μετάλλιο του 2012 στην Αθήνα και τρεις συνεχόμενοι τίτλοι το 2013 (Τρίκαλα), 2014 (Θεσσαλονίκη) και 2015 (Παλαμάς). Πέρυσι η Ελπίδα, παρότι αποδεκατισμένη από τραυματισμούς, έφτασε μία ανάσα από τα τελικά καθώς προηγήθηκε του Ασκληπιού στον προημιτελικό με 2-0, αλλά αποκλείστηκε από την ομάδα των Τρικάλων με 3-2.

* Το πρόγραμμα του Β’ ομίλου

ΠΕΜΠΤΗ 15/6 (Καλαμίτσα)
14.00 Ελπίς - Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών
20.00 ΕΑ Λάρισας - Ηρακλής Ιωαννίνων
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/6 (Ποταμούδια)
18.00 Ελπίς - ΕΑ Λάρισας
20.00 Ηρακλής Ιωαννίνων - Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/6 (Ποταμούδια)
14.00 Ελπίς - Ηρακλής Ιωαννίνων
16.00 Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών - ΕΑ Λάρισας

Την Κυριακή 18/6 θα διεξαχθούν στο γυμναστήριο Καλαμίτσας οι προημιτελικοί (14.00 & 16.00). Στον Α’ όμιλο συμμετέχουν ο Αρης, οι Μακεδόνες Αξιού, ο ΑΟ Καβάλας και ο ΓΣ Ελασσόνας.