Αλλη μία βραδιά γεμάτη αγωνία πέρασαν την Δευτέρα οι φίλοι της Ελπίδας… Η ομάδα Νεανίδων ηττήθηκε από τον Αρη με 2-3 στους Αμπελόκηπους, αλλά κατάφερε στο τέλος να πάρει την πρόκριση για το Final Four αφού την ίδια ώρα ο αδιάφορος βαθμολογικά Ηρακλής απέκλεισε τους Μακεδόνες (3-2) και ο Αίας επικράτησε του Καμπανιακού (3-1). Τα αποτελέσματα αυτά έφεραν την Ελπίδα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four της ΕΠΕΣΘ και της δίνουν τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατακτά τα τρία τελευταία χρόνια.

To ντέρμπι της Δευτέρας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ο Αρης ήταν πιο ψύχραιμος στους τελευταίους πόντους του 4ου και 5ου σετ. Οι φιλοξενούμενες κυριάρχησαν στο ξεκίνημα αλλά παρά την αποχώρηση της (εξουθενωμένης από το θρίλερ της Κυριακής) Κατερίνας Παπάζογλου, η Ελπίδα έδειξε χαρακτήρα και προηγήθηκε με 2-1. Ο Αρης κατάφερε να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ και εκεί η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη προηγήθηκε με 5-0 και 8-4. Στη συνέχεια άρχισε μία σειρά λαθών, με αποκορύφωμα ένα κρίσιμο χαμένο σέρβις στο 13-13 και οι φιλοξενούμενες τα εκμεταλλεύτηκαν και πανηγύρισαν τη νίκη.

Στους ημιτελικούς του Final Four, που θα διεξαχθεί πιθανότατα στις 6 & 7 Φεβρουαρίου, η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει τον Αίαντα Ευόσμου και ο Αρης τον «πρωτάρη» Καμπανιακό.

Tα σετ: 19-25, 25-21, 25-21, 23-25, 14-16

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Μυλωνά, Κ. Παπάζογλου, Δροσοπούλου, Αρμουτσή, Καρακατσιάνη, Δάκου (λ) - Ευγενίδου (λ), Α. Παπάζογλου, Γκόλτσιου, Τσιφλικιώτη, Αθανασιάδου, Κουτούλα, Χυτίρογλου.

ΑΡΗΣ (Τσαϊρέλης): Αλεξάκου, Γουγούση, Σταματίου, Λ. Πήττα, Καθάριου, Ζωΐδου, Γκαμάνη (λ) - Σανιώτη (λ), Μπάκα, Σιδοπουλου, Ν. Πήττα, Μπουσνάκη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ