Με χαμόγελα έκλεισε το 2016 για το αντρικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας, μετά τη νίκη επί του Αχιλλέα Τριανδρίας με 64-39 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, δίνοντας στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς το αποτέλεσμα που του αρμόζει. Η ομάδα του Στέργιου Γκούμα μπορεί αρχικά να δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την νίκη σε ένα παιχνίδι «παγίδα», το οποίο θα μπορούσε να έχει κακή έκβαση.

Η ομάδα των Αμπελοκήπων αν και ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι, χαλάρωσε στην συνέχεια με αποτέλεσμα να δώσει χώρο στους φιλοξενουμένους να σκοράρουν και το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει 15-15. Η ομάδα βρήκε ξανά τον καλό της εαυτό στην τρίτη περίοδο και κατάφερε να πάρει τη διαφορά σημειώνοντας 18 πόντους και διαμορφώνοντας το σκορ 49-34 με τέσσερα διαδοχικά τρίποντα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ελπίδα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο εκμεταλλευόμενη την ήδη υπάρχουσα διαφορά, την οποία διεύρυνε σημειώνοντας 15 πόντους. Από το παιχνίδι απουσίαζαν οι Κώστας Καραγεωργίου, Γιώργος Καραγιαννίδης, Γιάννης Τικτόπουλος και Πέτρος Κεραμίδης. Το επόμενο ραντεβού της ομάδας είναι στις 13/1, όταν η Ελπίδα θα αναμετρηθεί με τον Κεραυνό Αγίου Παύλου στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία για τον αγώνα κυπέλλου.

Δεκάλεπτα: 15-15, 31-28, 49-34, 64-39

Διαιτητές: Πράττος, Δημητρακόπουλος

ΕΛΠΙΣ (Γκούμας): Φωτιάδης, Χρηστίδης 16 (3), Καδηγιαννάκης 6, Χλωρός 5 (1), Τσιάνης 14 (3), Πλιόσκας 9, Πανταζής 5, Δημάκης 9 (1), Μπέλλος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Χατζόπουλος): Μούχταρης 4 (1), Φλιώνης, Καραβασίλης, Τσολάκης 2, Τσέτης 3, Κομνιανίδης 6, Βαρδαβάς 2, Τογανίδης , Κούτλης 16 (2), Ουγουρλόγλου 4, Παπανικολάου 2.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ