Επειτα από δύο σχεδόν εβδομάδες η Ελπίδα επιστρέφει την Τετάρτη (ώρα 18.00) στο γήπεδό της για να υποδεχτεί τους Μακεδόνες Αξιού, στο δεύτερο φετινό της τοπικό ντέρμπι. Με ανεβασμένη ψυχολογία από τη σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Θέτιδας και παίρνοντας δύναμη από τον κόσμο στο «Ι. Λεμονίδης», τα κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη θα προσπαθήσουν να πάρουν ακόμη τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την παραμονή.

«Εχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο τοπικό ντέρμπι και θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμη καλό παιχνίδι, μετά από εκείνο του Σαββάτου. Εχουμε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Θέτιδας και πιστεύουμε ότι μπαίνουμε στο δρόμο που θα μας οδηγήσει στην εκπλήρωση των στόχων μας», δήλωσε η λίμπερο της Ελπίδας, Ελένη Σουπιώνη.

Οι Μακεδόνες είναι μία από τις ομάδες που ανέβηκαν πέρυσι στην Α1 μαζί με την Ελπίδα. Διατήρησαν το ελληνικό υλικό που αγωνίστηκε ξανά πριν από δύο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και πρόσθεσαν στο ρόστερ τους δύο ξένες, την διεθνή Αργεντινή πασαδόρο Κλαρίσα Σαγκάρντια και την Βραζιλιάνα ακραία Μαρλούτσι Τοάτσι. Προπονητής παρέμεινε ο Μανώλης Σκουλικάρης.