Αρχίζει σήμερα Τετάρτη στην Καβάλα η προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, στην οποία συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Ελπίδα Αμπελοκήπων. Η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος, με πολύ διαφορετικό πρόσωπο από το περυσινό, ανοίγει την αυλαία του τουρνουά στις 1 το μεσημέρι με αντίπαλο τον Αριστοτέλη Σκύδρας και θα ακολουθήσουν οι αγώνες με τον Αίαντα Ευόσμου και την ΕΑ Λάρισας.

Με εξαίρεση το 2011 όταν είχε αποκλειστεί στην οκτάδα, η Ελπίδα κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στη διοργάνωση, αφού κατέκτησε την δεύτερη θέση το 2012 και τρεις συνεχόμενους τίτλους στη συνέχεια. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού η ομάδα του Γιώργου Τεμελούδη είναι τελείως ανανεωμένη και θα έχει τρεις σημαντικές απουσίες, τις τραυματίες Αμπεριάδου, Χυτίρογλου και Ιασωνίδου. Ωστόσο έδειξε στο Final Four της ΕΠΕΣΘ ότι ξέρει να διεκδικεί αυτό που της αξίζει και για το επόμενο τριήμερο πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στην οκτάδα.

Την αποστολή για την Καβάλα αποτελούν οι αθλήτριες Σοφία Κοκαβέση, Κωνσταντίνα Τσιφλικιώτη, Ανδρομάχη Σκλόπη, Αναστασία Σκεφαλέ, Αννα Παπάζογλου, Μαρία Αρμουτσή, Στέλλα Τάτση, Μαρία Σαλαγκούδη, Ρούλα Μήτσκου, Γεωργία Σπυρίδωνος, Αγνή Ευγενίδου, Ραφαέλα Καλομοίρη, Ιωάννα Σουπιώνη και Μαρία Δριντσούδη. Στον Β' Ομιλο συμμετέχουν οι Μακεδόνες Αξιού, Ηρακλής Ιωαννίνων, ΑΟ Καβάλας, Ασκληπιός Τρικάλων και οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στην οκτάδα.

Το πρόγραμμα του Α' Ομίλου:

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/5
13.00 Ελπίς - Αριστοτέλης Σκύδρας
15.00 Αίας - ΕΑ Λάρισας

ΠΕΜΠΤΗ 5/5
13.00 Αίας - Ελπίς
15.00 ΕΑ Λάρισας - Αριστοτέλης Σκύδρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5
12.00 Αριστοτέλης Σκύδρας - Αίας
14.00 Ελπίς - ΕΑ Λάρισας

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/5
16.00 Α1-Β2
18.00 Β1-Α2