Mε το… ενάμισι πόδι στο Τουρνουά Ανόδου για την Α1 βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής η γυναικεία ομάδα της Ελπίδας, μετά τη νίκη με 3-0 επί της ΕΑ Λάρισας στους Αμπελόκηπους. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της β’ φάσης η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη απέχει εννέα βαθμούς από την τρίτη θέση και μπορεί να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση την ερχόμενη Πέμπτη, εφόσον το τρίτο Ανατόλια ηττηθεί από τους Μακεδόνες.

Ο αγώνας με τον οποίο ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος ήταν αμφίρροπος μόνο στο πρώτο σετ. Εκεί η ΕΑΛ, παρά τις απουσίες της, κατάφερε να πάρει προβάδισμα 10 πόντων (12-22) και έδειχνε έτοιμη να προηγηθεί. Η Ελπίδα όμως έκανε μία από τις συνηθισμένες… επικές ανατροπές, χάρη στα σερβίς της Κομνίνο και (κυρίως) της Κατερίνας Μπολέτου και πήρε αυτή το σετ. Μετά όλα πήραν το δρόμο τους και τα άλλα δύο σετ κύλησαν χωρίς απρόοπτα για την πρωτοπόρο.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τις αθλήτριες της Ελπίδας να πανηγυρίζουν με τον κόσμο αλλά και τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ) του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης , που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ομάδας και παραβρέθηκαν στον αγώνα. Επόμενος αγώνας για την Ελπίδα το Σάββατο 9/4 με αντίπαλο τον ΔΑΣΩ στους Αμπελόκηπους.

Τα σετ: 26-24, 25-18, 25-20

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Κ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Γκοβεδάρου, Μ. Μπολέτου, Σεφεριάδου, Σουπιώνη (λ) - Ευγενίδου (λ), Κομνίνο, Ντολοπούλου, Βουγιουκλίδου, Καραμούτσα, Κιουτσιούκη.

ΕΑΛ (Πνάκας): Τάση, Σταυροθεοδώρου, Καραναστάση, Κουτσογιάννη, Παπακώστα, Δούρου, Τίκα (λ) - Γίτση, Παπαθανασίου.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Φωτογραφίες: ΑΣ Ελπίς & Deltasports.gr