Πραγματικά εντυπωσιακή είναι η ικανότητα των ομάδων βόλεϊ της Ελπίδας να κερδίζουν σημαντικούς αγώνες με ανατροπές. Στη φετινή σεζόν το φαινόμενο αυτό εξελίσσεται σε συνήθεια, με αποτέλεσμα οι οπαδοί της στις κερκίδες να μην χάνουν την αισιοδοξία τους κάθε φορά που η ομάδα τους βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Η έκφραση «…και στο τέλος κερδίζει η Ελπίδα» (κατά παράφραση της γνωστής δήλωσης του Γκάρι Λίνεκερ) έχει ενσωματωθεί πλέον στην κουλτούρα του συλλόγου, καθώς στα Κύμινα ήταν η πέμπτη φορά που η γυναικεία ομάδα κέρδισε φέτος αγώνα με ανατροπή! Είχαν προηγηθεί παρόμοιες νίκες επί της Νέα Γενεά, του ΑΣ Γιάννενα, του Ανατόλια και του Μυγδονιακού. Ανατροπή έκανε η Ελπίδα και στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με την Ηλιούπολη (από 0-2), αλλά δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει στο τάι μπρέικ.

«Η βασική μας αρχή είναι ότι δεν παρατάμε κανένα σετ. Κάθε ανατροπή μας δίνει δύναμη και έχει ριζώσει μέσα μας η πεποίθηση ότι δεν υπάρχει χαμένο ματς, όποιος κι αν είναι απέναντί μας. Η φανέλα της Ελπίδας είναι πλέον βαριά, υπάρχει μεγάλο δέσιμο μεταξύ μας και οι αντίπαλοι δεν είναι ποτέ σίγουροι», τονίζει η αρχηγός της ομάδας Κατερίνα Μπολέτου.

Ανάλογες ανατροπές έχουν σημειώσει φέτος και τα άλλα τμήματα του συλλόγου, κάποιες από τις οποίες σε τελικούς. Για την Κατερίνα αυτό δείχνει την συνέχεια που υπάρχει στον σύλλογο: «Ως μεγαλύτερες αποτελούμε πρότυπα για τις νεότερες αθλήτριες. Μας βλέπουν και προσπαθούν να πετύχουν τα ίδια, εφόσον έχουν στόχο να παίξουν κάποτε στην γυναικεία ομάδα. Κάποιες προπονούνται και αγωνίζονται μαζί μας, αποκτούν τη νοοτροπία της ομάδας και ξέρουν ότι όταν φορούν τη φανέλα της Ελπίδας δεν επιτρέπεται να παρατήσουν κανένα παιχνίδι».

* Αναλυτικά οι φετινές ανατροπές της Ελπίδας:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Νέα Γενεά - Ελπίδα 2-3 (από 2-0), Ελπίδα - ΑΣ Γιάννενα 3-2 (από 0-2), Ελπίδα - Ανατόλια 3-2 (από 0-2), Μακεδόνες - Ελπίδα 2-3 (από 2-0), Μυγδονιακός - Ελπίδα 2-3 (από 2-1) στο Κύπελλο Ελλάδος.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Μακεδόνες - Ελπίδα 2-3 (από 2-0), Τελικός: Ελπίδα - Αρης 3-2 (από 1-2).

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Αρης - Ελπίδα 2-3 (από 2-0), Ν. Βότσης - Ελπίδα 2-3 (από 2-0), Μικρός Τελικός: Ελπίδα - Ν. Βότσης 3-2 (από 0-2).

Ακόμη και η ομάδα των Παίδων πήρε το εισιτήριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κερδίζοντας στο πρόσφατο Final Four της ΕΠΕΣΘ τον ΠΟ Μουδανιών με 3-2, αν και έχανε με 0-2. Το αποκορύφωμα όμως ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων του 2015 στον Παλαμά, όταν η Ελπίδα κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη φορά κερδίζοντας την ΕΑ Λάρισας με 3-2. Είχε βρεθεί να χάνει με 2-0 και 17-7 στο τρίτο σετ…