Πρωταθλήτρια Ελλάδος για τέταρτη φορά και Πολυτιμότερη Παίκτρια σε Πανελλήνιο Final Four για τρίτη… Για την Αννα Καλαντάτζε δεν υπήρχε σίγουρα καλύτερος τρόπος να κλείσει τον κύκλο της στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, στα οποία ήταν αναμφισβήτητα η πρωταγωνίστρια της τελευταίας πενταετίας. Η διεθνής κεντρικός της Ελπίδας ήταν η «βασίλισσα» του τελικού της Κυριακής στον Παλαμά και η επιλογή της ως MVP από τους προπονητές ήταν αναμενόμενη. Για την ίδια όμως πιο σημαντικός ήταν ο τίτλος, γι’ αυτό και τον πανηγύρισε έξαλλα με τις συμπαίκτριές της.

«Το ατομικό βραβείο βγήκε μέσα από την ομαδική προσπάθεια και δεν θα τα είχα καταφέρει αν δεν ήταν οι συμπαίκτριες μου, στις οποίες και το αφιερώνω. Δεν με ενδιέφερε να βγω MVP, ήθελα το κύπελλο και είμαι πολύ χαρούμενη που τα καταφέραμε. Για τις περισσότερες είναι η τελευταία μας χρονιά στα αναπτυξιακά τμήματα και την απολαύσαμε στο έπακρο. Θέλαμε να μας μείνει αξέχαστη και έτσι θα είναι. Η Ελπίδα δεν είναι απλά μια ομάδα, είναι οικογένεια», δήλωσε μετά την επιτυχία της.

Εχοντας κερδίσει τα πάντα με τις μικρές ομάδες της Ελπίδας, η Αννα κάνει ένα flashback σε αυτή την καταπληκτική πενταετία: «Αυτό που μου μένει, πέρα από τους τίτλους και τα μετάλλια, είναι ο τρόπος που κατακτήθηκαν αυτοί οι τίτλοι. Οι περισσότερες μεγαλώσαμε μαζί μέσα στο γήπεδο, μάθαμε να μην σταματάμε ποτέ να προσπαθούμε και αυτό είναι που μας βοήθησε να πετύχουμε τόσες ανατροπές. Το άλλο μυστικό ήταν ο προπονητής μας. Εχουμε τον καλύτερο»!

Oμως, η σεζόν συνεχίζεται και η πρόκληση της Α2 είναι μπροστά. «Πράγματι, η άνοδος είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλη την ομάδα και θέλουμε πολύ να την ζήσουμε. Θέλουμε να ανεβαίνουμε όλο και πιο ψηλά και ένα από τα όνειρά μου είναι να παίξω του χρόνου στην Α1 με την Ελπίδα», κατέληξε η 18χρονη πρωταθλήτρια.