Αν στο πρώτο πρωτάθλημα Νεανίδων, το 2014, υπήρχε η τύχη και η ικανότητα του… πρωτάρη, στο δεύτερο υπήρχε η καρδιά του πρωταθλητή. Αυτή η ομάδα της Ελπίδας ήταν μια… κατηγορία μόνη της, έλιωσε με το πάθος της κάθε αντίσταση των αντιπάλων της και το βράδυ της Κυριακής στέφθηκε για δεύτερη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδος στον Παλαμά, κερδίζοντας το Αιγάλεω με 3-1.

Ηταν το καλύτερο φινάλε στις αναπτυξιακές κατηγορίες για την «γενιά των 97άρηδων», την Αννα Καλαντάτζε, την Αθηνά Καραμούτσα, την Πηνελόπη Νώτη και την Σταυρούλα Ντολοπούλου που είχαν τόσο μεγάλη συμμετοχή στις επιτυχίες του συλλόγου, αλλά και την Σιμόνα Κομνίνο που ήρθε φέτος και κέρδισε το πρώτο της πρωτάθλημα.

Ηταν επίσης μια δίκαιη ανταμοιβή και για τις υπόλοιπες αθλήτριες που έφεραν την ομάδα στην κορυφή, την Αλεξάνδρα Δροσοπούλου που αγωνίστηκε στον τελικό με πρόβλημα στη μέση και ήταν από τις κορυφαίες, την Λιάνα Δάκου, την Εβίτα Καρακατσιάνη, την Αννα Χυτίρογλου, την Χριστίνα Πανταζή, τις νεότερες Αννα Παπάζογλου, Κωνσταντίνα Τσιφλικιώτη, Αγνή Ευγενίδου, Μαρία Σαλαγκούδη και Μαρία Δριντσούδη που κέρδισαν το πρώτο τους Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τις άτυχες Κατερίνα Παπάζογλου και Μάγδα Αμπεριάδου που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στις συναθλήτριές τους.

Γι’ αυτό και η κατάκτηση του τίτλου στον Παλαμά πανηγυρίστηκε έξαλλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τα κορίτσια αλλά και έξω από αυτόν από τους γονείς των αθλητριών, που ξεκίνησαν το πάρτι από νωρίς (για την ακρίβεια από το… προηγούμενο βράδυ), δημιούργησαν την καλύτερη κερκίδα που είχε ποτέ η Ελπίδα και έσπρωξαν με τον παλμό τους την ομάδα προς τη νίκη.

Αγωνιστικά ο τελικός δεν ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπος και αυτό χάρη στην σπουδαία εμφάνιση της ομάδας του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, που αυτή τη φορά άρχισε τον αγώνα με την Κομνίνο στην βασική εξάδα. Όπως και στον ημιτελικό, η Ελπίδα μπήκε στο πρώτο σετ με αποφασιστικότητα και πήρε αμέσως τον ρόλο του… αφεντικού. Στο δεύτερο το Αιγάλεω βελτίωσε το μπλοκ και την άμυνά του για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά το τρίτο ξεκίνησε με ένα εκπληκτικό σερί της Δροσοπούλου από τη γραμμή του σέρβις και η διαφορά έφτασε στο εντυπωσιακό 20-4, πριν οι αντίπαλοι «γεμίσουν» το σετ. Η Ελπίδα κυριάρχησε και στο τέταρτο σετ, ενώ μετά την λήξη οι αθλήτριες των ομάδων (με τη βοήθεια του Dj), δημιούργησαν όλες μαζί ένα κύκλο και το... έριξαν στον χορό.

Τα σετ: 25-19, 19-25, 25-13, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη 13, Ντολοπούλου 2, Καραμούτσα 1, Καλαντάτζε 15, Δροσοπούλου 14, Κομνίνο 5, Δάκου (λ) - Ευγενίδου (λ), Χυτίρογλου 7), Τσιφλικιώτη, Α. Παπάζογλου.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Αντωνιάδη): Βλάχου 5, Κουλοπούλου 6, Μανώλικα 12, Κομβόκη 4, Παλιοθόδωρου 9, Χαραλαμποπούλου 12, Αναστασιάδη (λ) - Οικονομοπούλου (λ), Μπλέκα 1, Παύλου.