Αλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της έγραψε το Σάββατο η Ελπίδα, με την πρόκριση στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στον Παλαμά Καρδίτσας. Με επικεφαλής την πασαδόρο Αθηνά Καραμούτσα, που έκανε ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια και με κατάθεση ψυχής από όλες τις αθλήτριες, η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη μπήκε με αποφασιστικότητα στο γήπεδο και νίκησε το Μαρκόπουλο με 3-0. Ετσι σήμερα στις 17.00 θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της μετά από εκείνον του 2014, με αντίπαλο το Αιγάλεω.

Εχοντας την υποστήριξη των φίλων της, που έβαψαν... πράσινο το μισό γήπεδο του Παλαμά, η Ελπίδα αποδιοργάνωσε στα δύο πρώτα σετ τον αντίπαλό της με εξαιρετικό σέρβις και οι διαφορές έφτασαν στα επίπεδα του 20-10 και του 21-12. Στό τρίτο σετ η... καταιγίδα κόπασε και το Μαρκόπουλο, χάθηκαν αρκετά σέρβις και το Μαρκόπουλο άρχισε να ξεφεύγει και προηγήθηκε με 18-13. Η Ελπίδα ξεκίνησε την αντεπίθεση της και ισοφάρισε 19-19 με μπλοκ της Κομνίνο. Ακολούθησε μία σύντομη μάχη μέχρι το 21-21, με την Καλαντάτζε να σηκώνει πλέον το βάρος στην επίθεση. Το ματς κρίθηκε οριστικά όταν η διεθνής κεντρικός πήγε στη γραμμή του σέρβις και η λίμπερο Λιάνα Δάκου έβγαλε δύο τρομερές άμυνες σε επιθέσεις της Αλεξάκου.

Εκτός από τις Καραμούτσα και Καλαντάτζε που "έκλεψαν" την παράσταση, πρώτη σκόρερ της Ελπίδας ήταν η Πηνελόπη Νώτη με 13 πόντους, ενώ πολλές λύσεις και κρίσιμους πόντους πρόσφερε η Αλεξάνδρα Δροσοπούλου. Τέλος, σημαντική βοήθεια πρόσφεραν και οι υπόλοιπες αθλήτριες που χρησιμοποιήθηκαν με έκπληξη την Εβίτα Καρακατσιάνη, που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος βασική αλλά κατάφερε με την εμπειρία της να ανταποκριθεί στο ρόλο της.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόκριση, ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης δήλωσε: «Πάντοτε ένας ημιτελικός δεν είναι πολύ ποιοτικός. Καταφέραμε να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση στα κρίσιμα σημεία και αποφύγαμε τα λάθη». Στον άλλο ημιτελικό το Αιγάλεω νίκησε την ΕΑ Λάρισας με 3-0. Ο τελικός θα αρχίσει στις 17.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Live Streaming από την ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ (www.volleyball.gr). Νωρίτερα (14.30) θα αναμετρηθούν στον μικρό το Μαρκόπουλο και η ΕΑΛ.

Τα σετ: 25-18, 25-20, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη 13, Ντολοπούλου 3, Καραμούτσα 4, Καλαντάτζε 8, Δροσοπούλου 6, Καρακατσιάνη 1, Δάκου (λ) - Κομνίνο 2, Χυτίρογλου 2, Τσιφλικιώτη.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Καλαρά): Μπαμπίρη 3, Καρακάση 3, Αλεξάκου 16, Τσιάκουλα 3, Νικολογιάννη 8, Γεωργαντζή, Τουλγαρίδου (λ), Γεωργακοπούλου, Γκλιάτη 1.