Με την δεύτερη θέση του Α ομίλου της ημιτελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, επέστρεψε από τη Λάρισα η Ελπίδα, μετά την ήττα στον τελευταίο αγώνα από την ΕΑ Λάρισας με 3-2. Κατάφερε όμως να προκριθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four της διοργάνωσης (12 & 13 Μαρτίου στον Παλαμά Καρδίτσας) και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Μαρκόπουλο.

Το ντέρμπι κορυφής στη Λάρισα ήταν δραματικό μέχρι τέλους και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. H Ελπίδα μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και έφτασε να προηγείται με 17-10, με πρωταγωνίστρια την Καλαντάτζε. Οι γηπεδούχες ισοφάρισαν (18-18) όταν πήγε στη γραμμή του σέρβις η Διάλλα, αλλά η Χυτίρογλου με 2 άσους έδωσε ξανά προβάδισμα. Στο δεύτερο σετ ήταν η σειρά της Λάρισας ναι προηγηθεί με 9-2 και 12-3 και όταν η Ελπίδα πλησίασε κάπως στο σκορ, ανέλαβε… δράση ο δεύτερος διαιτητής, που με τις υποδείξεις του διατήρησε το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Πολύ συναρπαστικό ήταν το τρίτο σετ, στο οποίο η Ελπίδα ήταν μπροστά μέχρι το 17-20, αλλά τα δικά της λάθη και καθοριστικά σφυρίγματα των διαιτητών έβγαλαν τις Λαρισαίες από το αδιέξοδο και τους… πρόσφεραν το 2-1. Στο τέταρτο η Ελπίδα έφτασε στην ισοφάριση αφού προηγήθηκε με 19-11 και 20-14 και το ντέρμπι κορυφώθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 11ο πόντο, όταν η ΕΑΛ ξέφυγε και προηγήθηκε 14-12. Η Ελπίδα ισοφάρισε με άσο της Παπάζογλου, αλλά οι γηπεδούχες έφτασαν στη νίκη.

Τα σετ: 22-25, 25-13, 29-27, 21-25, 16-14

ΕΑΛ (Πνάκας): Κοντονάσιου, Εξάρχου, Σταυροθεοδώρου, Διάλλα, Δούρου, Τάση, Μανδραβέλη (λ) - Παπακώστα, Γεροκώστα, Αλβίζου.

ΕΛΠΙΣ (Xρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Καλαντάτζε, Κομνίνο, Δροσοπούλου, Νώτη, Δάκου (λ) - Ευγενίδου (λ), Χυτίρογλου, Τσιφλικιώτη, Δριντσούδη, Παπάζογλου, Πανταζή, Σαλαγκούδη.