Ενα ακόμη βήμα για την πρόκρισή της στο Final Four του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων έκανε η Ελπίδα, κερδίζοντας στην ημιτελική φάση της Λάρισας και τον Ηρακλή Ιωαννίνων με 3-0. Ετσι έγινε η μόνη ομάδα που διπλασίασε τις νίκες της και την Κυριακή αναμένεται να σφραγίσει την πρόκριση με αντίπαλο τον Ερμή Δράμας (21.00). Το Σάββατο η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη έχει ρεπό.

Η Ελπίδα δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα της Παρασκευής και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-3 πόντους μέχρι τα μέσα του πρώτου σετ. Στη συνέχεια ανέκαμψε και πέρασε μπροστά, αλλά δύο χαμένα σερβίς στον 23ο και τον 24ο πόντο ξανάβαλαν τον Ηρακλή στη διεκδίκηση του σετ. Στο τέλος η Ελπίδα ήταν πιο αποτελεσματική στις κόντρα επιθέσεις και έκανε το 1-0. Η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική, αφού οι "πράσινες" ανέβασαν στροφές, πίεσαν περισσότερο από τη γραμμή του σέρβις και η υποδοχή του Ηρακλή κατέρρευσε. Ετσι οι διαφορές άρχισαν να μεγαλώνουν συνεχώς και το παιχνίδι τελείωσε χωρίς προβλήματα.

Τα σετ: 26-24, 25-11, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Νώτη, Κομνίνο, Ντολοπούλου, Καλαντάτζε, Δροσοπούλου, Δάκου (λ) – Ευγενίδου (λ), Παπάζογλου, Χυτίρογλου, Σαλαγκούδη, Τσιφλικιώτη, Δριντσούδη, Πανταζή.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ζιώγος): Κατσιμάνη, Δασκάλου, Ζερβοπούλου, Παναγιωτίδου, Ζιώγου, Καρατζόγλου, Α. Τσάνη (λ) – Αναστασούλη (λ), Ν. Τσάνη, Σταύρου, Γκλαντζούνη, Δημητρέλλου.

* Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας ο Αρχέλαος Κατερίνης νίκησε τον Ερμή Δράμας με 3-1.