Μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της βρίσκεται η Ελπίδα Αμπελοκήπων, που έφτασε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών και υποδέχεται την Τρίτη τον ΓΣ Ηλιούπολης. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη γράφει ήδη ιστορία φέτος και, μαζί με τον Ολυμπιακό, είναι οι μοναδικές αήττητες γυναικείες ομάδες στις εθνικές κατηγορίες.

Οι αθλήτριες της Ελπίδας αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση χωρίς άγχος, αφού δεν είναι το φαβορί για την πρόκριση στο Final Four της Χίου είναι η Ηλιούπολη, ωστόσο είναι αποφασισμένες να τα δώσουν όλα για να ικανοποιήσουν τον κόσμο που αναμένεται να κατακλύσει το γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Ο μεγάλος αγώνας θα αρχίσει στις 18.30.

«Ξέρουμε τις δυνατότητες μας και σίγουρα το φαβορί είναι η Ηλιούπολη, αλλά είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ, παίζουμε εντός έδρας και ο στόχος μας είναι, αν και το χρώμα μας είναι το πράσινο, να παίξουμε στα… κόκκινα», δήλωσε ο τΓιώργος Χρυσομαλλίδης στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ. «Η ενδεχόμενη συμμετοχή στο Final Four είναι ένα τεράστιο κίνητρο για τα κορίτσια. Μπορεί να έχουμε αγωνιστεί σε πολλούς τελικούς αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, αλλά αυτό είναι κάτι ξεχωριστό και αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλη την οικογένεια της Ελπίδας».