Ιστορία έγραψαν την Τετάρτη τα κορίτσια και ο προπονητής της Ελπίδας. Εκαναν την δική τους υπέρβαση και αφού επικράτησαν με 3-0 του ΟΠΕ Ρεθύμνου, προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλου Ελλάδος Γυναικών. Παράλληλα, έγιναν η δεύτερη ομάδα από την Α2 (μετά την Θέτιδα Βούλας) που απέκλεισε ομάδα της Α1 και μαζί με τον Ολυμπιακό παραμένουν οι μοναδικές αήττητες ομάδες των εθνικών κατηγοριών της χώρας!

Με την Κατερίνα Παπάζογλου να βρίσκεται κοντά στις συμπαίκτριές της για πρώτη φορά μετά την εγχείρηση στο πόδι της, η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη ξεκίνησε και τελείωσε τον αγώνα με το… πόδι στο γκάζι, αποδιοργανώνοντας την ομάδα της Κρήτης που ήλθε στη Θεσσαλονίκη χωρίς την Αννα Σαλούστρου. Εκτός από το σέρβις, παραδοσιακά το μεγάλο όπλο της ομάδας, «κλειδί» της επιτυχίας ήταν η καλή απόδοση των υποδοχέων. Τα καλά κρατήματα οδήγησαν σε επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις και η Ελπίδα κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο σετ και προηγήθηκε με 1-0.

Κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το δεύτερο σετ, όπου ο ΟΠΕΡ ξεκίνησε καλύτερα (5-9) ωστόσο η Ελπίδα ισορρόπησε γρήγορα για να φτάσουμε σε ένα φινάλε θρίλερ. Ο ΟΠΕΡ είχε σετ μπολ στο 23-24 αλλά έχασε το σερβίς και δύο άσοι της Νώτη διαμόρφωσαν το 2-0, ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση στα ύψη. Στο τρίτο σετ οι γηπεδούχες προηγήθηκε από νωρίς και έφτασε στο 21-16, ο ΟΠΕΡ έκανε μια τελευταία προσπάθεια μειώνοντας σε 21-19, αλλά το σετ και η πρόκριση κατέληξαν στην Ελπίδα μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο.Το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο της ομάδας προς το Final Four θα είναι ο ΓΣ Ηλιούπολης και πάλι στους Αμπελόκηπους.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση και ακόμη κι αν χάναμε θα έφευγα από το γήπεδο χαρούμενος γιατί παίξαμε καλά. Μετά τον τραυματισμό της Παπάζογλου προσπαθούμε να βρούμε ένα νέο σχήμα και νομίζω ότι σήμερα φάνηκε να το βρήκαμε», είπε ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης και συμπλήρωσε: «Το Κύπελλο είναι θεσμός εκπλήξεων και είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε μία από αυτές τις εκπλήξεις. Είναι ένα όμορφο ταξίδι για όλους στον σύλλογο και συνεχίζεται». Από την πλευρά του, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Θανάσης Ντζαφέρης είπε: «Η Ελπίδα έπαιξε καλύτερα και πήρε δίκαια την πρόκριση. Συγχαρητήρια στην αντίπαλο μας και της εύχομαι καλή συνέχεια τόσο στο Κύπελλο αλλά και στο πρωτάθλημα».

Τα σετ: 25-17, 26-24, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Κ. Μπολέτου, Μ. Μπολέτου, Γκοβεδάρου, Καλαντάτζε, Σεφεριάδου, Σουπιώνη (λ) - Βουγιουκλίδου, Κομνίνο.

ΟΠΕΡ (Ντζαφέρης): Ξαγοραράκη, Παρασκάκη, Λαγουδάκη, Τσελάνη, Κογεράκη, Κλεισιάρη, Παπουτσή (λ) - Κατερίνη.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ