Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε η γυναικεία ομάδα της Ελπίδας, με αντίπαλο το Ανατόλια στους Αμπελόκηπους, αλλά με μία ανατροπή κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 3-2, όπως έχει κάνει τόσες φορές στην πρόσφατη ιστορία της. Ετσι εξασφάλισε οριστικά την πρώτη θέση στην πρώτη φάση της Α2 Γυναικών και θα ολοκληρώσει τους αγώνες του ομίλου της με αντιπάλους τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο αγώνας του Σαββάτου ξεκίνησε με απρόσμενο τρόπο, καθώς η Ελπίδα μπήκε στο γήπεδο χωρίς συγκέντρωση και το Ανατόλια, που παλεύει για την πρόκριση στην δεύτερη φάση, κυριάρχησε και προηγήθηκε με 2-0. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης χρησιμοποίησε στο διάστημα αυτό 13 παίκτριες (!), προσπαθώντας να βρει αντίδοτο για τον… λήθαργο.Τελικά, έχοντας στην εξάδα τρεις αθλήτριες που δεν είχαν ξεκινήσει ως βασικές (Βουγιουκλίδου, Καραμούτσα, Δροσοπούλου), η Ελπίδα αφυπνίστηκε και έφτασε στην 14η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες.

Ακολουθεί την Τετάρτη η αναμέτρηση - πρόκληση για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου η Ελπίδα θα υποδεχτεί (19.30) το Ρέθυμνο. Θα είναι μια ευκαιρία για τις αθλήτριες να αντιμετωπίσουν μια ομάδα της Α1, να πάρουν γεύση από την μεγάλη κατηγορία και να προσπαθήσουν να πετύχουν την μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης.

Τα σετ: 23-25, 20-25, 25-14, 25-11, 15-11

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Γκοβεδάρου, Νώτη, Μ. Μπολέτου, Κ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Σεφεριάδου, Σουπιώνη (λ) - Ευγενίδου (λ), Κομνίνο, Ντολοπούλου, Βουγιουκλίδου, Δροσοπούλου, Καραμούτσα, Α. Παπάζογλου.

ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Τζιουμάκας): Παφίλη, Πάππα, Χαλιαμπάλια, Καλπάκη, Χοτοκουρίδου, Καρατησίδου, Ρεϊζόγλου (λ) - Σταμπουλή, Ε. Μπίγγα, Κ. Μπίγγα, Κωτούλα.

* Tα άλλα αποτελέσματα: Ν. Βότσης - Καμπανιακός 3-1, Ηρακλής Ιωαν. - Ποσειδών Βέροιας 1-3, Νέα Γενεά - Νίκη Αλεξ. 3-0.