Πρωταθλήτρια Νεανίδων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε στο Νέο Ρύσιο η Ελπίδα, κερδίζοντας στον συγκλονιστικό τελικό του Final Four τον Αρη με 3-2. Με την Κατερίνα Παπάζογλου να εμψυχώνει τις συμπαίκτριές της πριν τον αγώνα στα αποδυτήρια και κατά τη διάρκειά του από τον πάγκο, η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη έδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι φτιαγμένη από το μέταλλο των πρωταθλητών…

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ αρχικά με 0-1 και στη συνέχεια με 1-2 και 13-19, πήρε βοήθειες από τις νεαρές αθλήτριες του πάγκου και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και την ισοφάριση. Στο τάι μπρέικ η Ελπίδα είχε εκρηκτικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 7-2, αλλά ο Αρης αντέδρασε με τη σειρά του και ισοφάρισε 12-12, για να κριθεί ο τελικός με τη μικρότερη δυνατή διαφορά.

Το τέλος του ματς ακολούθησαν τρομερές στιγμές, καθώς όλη η ομάδα έσπευσε να πανηγυρίσει τον τίτλο με την άτυχη Παπάζογλου και ακολούθησε η ανάδειξη της Αννας Καλαντάτζε ως πολυτιμότερης παίκτριας, αφού η διεθνής κεντρική έδειξε και πάλι την μεγάλη κλάση της σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να σηκώσει ακόμη μεγαλύτερο βάρος. Το πανηγύρι κορυφώθηκε στο παρκέ του Ρυσίου όταν η Αθηνά Καραμούτσα σήκωσε ένα ακόμη κύπελλο, με τις αθλήτριες των άλλων τμημάτων της Ελπίδας, τους γονείς και τους φίλους της ομάδας, που κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της κερκίδας.

«Τέτοιοι αγώνες αποτελούν μαθήματα ζωής για τις αθλήτριές μου και διαμορφώνουν χαρακτήρες. Για μία ακόμη φορά έδειξαν ότι δεν παρατάνε ποτέ τα παιχνίδια και η επιμονή αυτή ανταμείβεται με τίτλους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί άντεξαν στην πίεση του παιχνιδιού, δεν λύγισαν και δείχνουν το δρόμο και στα νεαρότερα κορίτσια της ομάδας. Είναι αυτονόητο ότι αφιερώνουμε τον τίτλο στην Κατερίνα Παπάζογλου και ελπίζουμε να κάνουμε το καλύτερο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», δήλωσε ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί η σπουδαία κίνηση των αθλητριών του Αρη, που μέσω της αρχηγού τους Λαμπριάνας Πήττα πρόσφεραν πριν τον αγώνα αναμνηστικό δώρο στην Παπάζογλου, μαζί με τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Η άτυχη αθλήτριά μας χειροκροτήθηκε θερμά από όλο το γήπεδο, τόσο κατά την είσοδό της όσο και κατά την απονομή.

Tα σετ: 21-25, 25-16, 18-25, 25-21, 15-13

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Κομνίνο, Ντολοπούλου, Δροσοπούλου, Καλαντάτζε, Καραμούτσα, Δάκου (λ) - Σαλαγκούδη, Α. Παπάζογλου, Χυτίρογλου, Τσιφλικιώτη, Πανταζή.

ΑΡΗΣ (Γιόβτσεφ): Σταματίου, Πήττα, Ζωίδου, Γουγούση, Καθάριου, Κοσμά, Χίτζιου (λ) - Λαϊνάκη, Μπάκα, Σαρηγιαννίδου, Βασιλείου.

TΟ PHOTOSTORY ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ