Τρεις μέρες μετά την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος σε βάρος του Πειραματικού, η γυναικεία ομάδα της Ελπίδας πέρασε ξανά από το ίδιο γήπεδο κερδίζοντας με 3-1 τον Ν. Βότση, στον πρώτο αγώνα της για τον Β’ γύρο. Η νίκη αυτή όχι μόνο κράτησε την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά της έδωσε «προίκα» έξι βαθμών για την δεύτερη φάση, εφόσον οι δύο ομάδες βρεθούν μαζί σε αυτήν. Ανάλογη σημασία θα έχει και ο εντός έδρας αγώνας της επόμενης Κυριακής 17/1 με τη Νέα Γενεά, που επίσης διεκδικεί την πρόκρισή της στην δεύτερη φάση.

Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη είχε δυσκολίες στο ξεκίνημα και βρέθηκε να χάνει με 1-0, πριν ισοφαρίσει με αρκετό άγχος. Μετά το 1-1 η εικόνα άλλαξε και η Ελπίδα άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα, την οποία οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν και η παρουσία της «ξενιτεμένης» Αντζελας Δέμπη, που ήρθε από τις ΗΠΑ για τις διακοπές των Χριστουγέννων και με τη συμμετοχή της βοήθησε την ομάδα της να φτάσει στη νίκη.

Τα σετ: 29-27, 22-25, 20-25, 17-25

Ν. ΒΟΤΣΗΣ (Δεληγιάννη): Σωτηρίου, Θεοτή, Σακαράκη, Λυκούδη, Χατζηεφραίμογλου, Σφυρίου, Παπαδοπούλου (λ) - Κανταρτζή (λ), Γκρεμηλογιάννη, Φραγκουλίδου, Σαρλή, Ασλανίδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Σεφεριάδου, Παπάζογλου, Μ. Μπολέτου, Κ. Μπολέτου, Νώτη, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) - Βουγιουκλίδου (λ), Καραμούτσα, Δέμπη, Γκοβεδάρου, Δροσοπούλου.

Φωτογραφίες: Μπάμπης Καρασαρλίδης

* Τα άλλα αποτελέσματα: Νέα Γενεά - Ηρακλής Ιωαννίνων 3-0, ΑΣ Γιάννενα - Ποσειδών Βέροιας 3-0, Νίκη Αλεξ. - Ανατόλια 2-3.