Μετά τους άνδρες, ήταν η σειρά των γυναικών να κερδίσουν με ανατροπή, έστω και αν έχασαν τον πρώτο τους βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα της Α2. Η Ελπίδα λοιπόν βρέθηκε να χάνει στο Ασβεστοχώρι με 2-0 από τη Νέα Γενεά, αλλά στη συνέχεια αφυπνίστηκε και κατάφερε να φτάσει στο 3-2. Ηταν ένα αποτέλεσμα σημαντικό από πολλές πλευρές, αφού θα μεταφερθεί στην επόμενη εφόσον οι δύο ομάδες προκριθούν σε αυτή.

Τα πρώτα δύο σετ έμοιαζαν με… ρεσιτάλ λαθών για την ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, ο οποίος προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα με συνεχείς αλλαγές. Τελικά η ομάδα των Αμπελοκήπων άρχισε να βρίσκει τον εαυτό της στο τρίτο σετ και πιέζοντας την αντίπαλη υποδοχή έφτασε στην ισοφάριση. Το τάι μπρέικ φάνηκε να κρίνεται όταν η Ελπίδα προηγήθηκε με 12-9, αλλά η Νέα Γενεά ισοφάρισε και το σετ κρίθηκε με τη μικρότερη δυνατή διαφορά.

Τα σετ: 25-23, 25-19, 16-25, 21-25, 13-15

ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ (Σταυριανίδης): Φαλιάγκα, Βασίλα, Βελίκοβα, Μπάγγου, Καραντζοπούλου, Μιχαλιού, Καραπαλίση (λ) - Κολοκυθά, Κουτρουμπή.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Σεφεριάδου, Παπάζογλου, Μ. Μπολέτου, Κ. Μπολέτου, Γκοβεδάρου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) - Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Νώτη, Βουγιουκλίδου, Κομνίνο, Κιουτσιούκη, Ευγενίδου (λ).

* Την επόμενη Κυριακή 1 Νοεμβρίου η Ελπίδα υποδέχεται τον ΑΣ Γιάννενα.

* Τα άλλα αποτελέσματα: Νίκη Αλεξανδρούπολης - Ποσειδών Βέροιας 3-1, ΑΣ Γιάννενα - Ηρακλής Ιωαννίνων 3-1, Καμπανιακός - Ανατόλια 2-3.