Η τρίτη φορά ήταν η καλύτερη για την ομάδα Κορασίδων της Ελπίδας, που έφερε στο σύλλογο το 12ο τρόπαιο μέσα στην τελευταία τετραετία. Η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στον Παλαμά Καρδίτσας ήταν ιστορική, αφού καμμία άλλη ελληνική ομάδα δεν είχε κατακτήσει τον ίδιο Πανελλήνιο τίτλο τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Στη θεσσαλική πόλη οι αθλήτριες της Ελπίδας απέδειξαν πόσο μετρά η καρδιά του πρωταθλητή, ακόμη και σε νεαρές ηλικίες, αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν την απώλεια του τοπικού πρωταθλήματος. Στον προκριματικό όμιλο της Νικήτης, άλλωστε, απέκλεισαν τον πρωταθλητή Αίαντα Ευόσμου (γυρίζοντας σετ από 21-24), αφού είχε προηγηθεί ανάλογη ανατροπή στον αγώνα με την ΕΑ Λάρισας.

«Αυτό το τριήμερο στον Παλαμά, αλλά και εκείνο στη Νικήτη, ήταν μαθήματα ζωής για τα κορίτσια. Μετά το άσχημο αποτέλεσμα στο Final Four της Θεσσαλονίκης, όπου πήραμε την τρίτη θέση, τα παιδιά έβαλαν το κεφάλι κάτω και δούλεψαν πολύ. Παρουσιαστήκαμε στη διοργάνωση πιο φρέσκοι, αφού είχαν τελειώσει οι υπόλοιπες υποχρεώσεις, αλλά αγωνιστικά αυτό που πετύχαμε ήταν απίστευτο. Μάθαμε μέχρι που φτάνουν τα όριά μας…», δήλωσε ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης, που κατέκτησε και αυτός το τρίτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της προπονητικής του καριέρας.

Στον Παλαμά, η Ελπίδα έπαιξε χωρίς πίεση, και συνέχισε τις ανατροπές. Πρώτο «θύμα» το Αιγάλεω, μετά το εκπληκτικό ντέρμπι με την ΕΑ Λάρισας, όπου η θεσσαλική ομάδα προηγήθηκε με 2-0 και 17-7 και τέλος ο Ηρακλής Κηφισιάς. Τελικός απολογισμός της χρονιάς, 22 νίκες και μόλις δύο ήττες σε 24 αγώνες. «Σε αυτό το τουρνουά μπορώ να πω ότι βρήκαμε την Ιθάκη μας. Δεν ήταν μόνο η κατάκτηση του τίτλου, αλλά όλη η προσπάθεια των παιδιών, που έμαθαν να αγωνίζονται, να διεκδικούν, να πειθαρχούν και να σηκώνονται όταν πέφτουν», συνέχισε ο κ. Χρυσομαλλίδης. «Ο αγώνας με την ΕΑΛ ήταν ασφαλώς ο καθοριστικός. Για να γυρίσεις τέτοιο παιχνίδι χρειάζεται ασφαλώς τύχη, αλλά κυρίως χρειάζεται ψυχή και αυτή δεν μπορεί να μετρηθεί από τη στατιστική».

Ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια της Ελπίδας είχε η Κατερίνα Παπάζογλου, που από την πρώτη μέρα δεν άφησε καμμία αμφιβολία για τις διαθέσεις της. «Μετά την τρίτη θέση στη Θεσσαλονίκη, βασικός στόχος ήταν να προκριθούμε στα τελικά. Αφού το πετύχαμε, πήγαμε στον Παλαμά χωρίς πίεση για κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα», επισήμανε η διεθνής ακραία.

«Στα τουρνουά αυτά είχαμε την ευκαιρία να δεθούμε περισσότερο, αφού στη διάρκεια της χρονιάς κάναμε λίγες προπονήσεις όλες μαζί. Μέσα από τα παιχνίδια και τα ταξίδια γίναμε ομάδα και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Οταν κερδίσαμε εκείνο το απίστευτο παιχνίδι με τη Λάρισα, πιστέψαμε στον τίτλο και δεν θέλαμε να τον αφήσουμε να χαθεί μέσα από τα χέρια μας».

Η 17χρονη Κατερίνα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ως MVP, καλύτερη επιθετικός και καλύτερη σέρβερ, επιβεβαιώνοντας την πληθωρική παρουσία της. Νωρίτερα είχε αναδειχτεί καλύτερη επιθετικός και καλύτερη σέρβερ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, καθώς και πρωταθλήτρια Ελλάδος και MVP στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

«Οι προσωπικές διακρίσεις ασφαλώς με ικανοποίησαν, γιατί με βοήθησαν να κλείσω με ακόμη καλύτερο τρόπο τον κύκλο μου στην ομάδα των κορασίδων. Θέλω να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριες και τον προπονητή μου που με βοήθησαν να τις κατακτήσω, καθώς και τους γονείς μου που με στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια».

Για τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας ακολουθεί η ξεκούραση μετά από μία απαιτητική χρονιά με πολλούς αγώνες. «Οι τρεις συνεχόμενοι Πανελλήνιοι τίτλοι, μαζί με τις υπόλοιπες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, είναι η επιβράβευση για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Ελπίδα τα τμήματα υποδομής. Είναι επίσης δικαίωση για τους προπονητές που δουλεύουν με μεράκι στα μικρότερα τμήματα από τα οποία προέρχονται οι αθλήτριες, τον Γιώργο Τεμελούδη, την Ελενα Αναστασιάδου και την Κατερίνα Μπολέτου. Στόχος όλων μας είναι κάθε χρόνο να έρχονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», τονίζει ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης.

* Η διοίκηση της Ελπίδας συγχαίρει τις ομάδες που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ευχαριστεί τους διοργανωτές για την φιλοξενία στον Παλαμά. Πάνω από όλα, συγχαίρει τις αθλήτριες και τον προπονητή που έφεραν έναν ακόμη τίτλο στο Σύλλογο.

Ευχαριστούμε Κατερίνα... Χριστίνα… Λιάνα… Εβίτα… Αθανασία… Αλεξάνδρα… Μαρίνα… Αννα… Μάγδα… Ανδρομάχη… Αναστασία… Αντριάνα… Ηλιάνα… Ελισσάβετ.... και Γιώργο.