Την πρόκρισή της στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, εξασφάλισε την Κυριακή η Ελπίδα, κερδίζοντας στη Νικήτη τον Αίαντα Ευόσμου με 3-2. Η νίκη ήρθε μετά από αγώνα θρίλερ που κράτησε σχεδόν 2,5 ώρες, χάρη στην τρομερή προσπάθεια και τα ψυχικά αποθέματα των αθλητριών του Γιώργου Χρυσομαλλίδη. Αλλωστε, η Ελπίδα δεν είναι τυχαία η δις κάτοχος του τίτλου, έστω και αν είχε πάρει την τρίτη θέση στο τοπικό Final Four της ΕΠΕΣΘ.

Καθοριστικό για την έκβαση του ματς (και ενδεικτικό του τι θα ακολουθούσε) ήταν το πρώτο σετ, στο οποίο ο Αίας προηγήθηκε 24-21, είχε τρία σετ μπολ, αλλά η Ελπίδα κατάφερε να πάρει αυτή το προβάδισμα με ένα τρομερό σερί (5-0). Στο τάι μπρέικ η Ελπίδα προηγήθηκε με 8-6 και 10-7 αλλά ήταν η σειρά της να χάσει τη διαφορά και το ματς να ξαναγίνει ντέρμπι για να κριθεί στον πόντο. Χαρακτηριστικό επίσης ήταν ότι η ομάδα είχε σημαντική βοήθεια από τις αθλήτριες του πάγκου, όποτε αυτές χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν.

Η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα από αθλήτριες, πάγκο και τους γονείς που ήρθαν στη Νικήτη, αλλά από την Δευτέρα η προσοχή στρέφεται στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί 8-10 Μαΐου στον Παλαμά Καρδίτσας. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας (12.00) στα γραφεία της ΕΟΠΕ. Από το Νότιο Ομιλο προκρίθηκαν ο Ηρακλής Κηφισιάς και το Αιγάλεω, ενώ και εδώ αποκλείστηκε η πρωταθλήτρια της Αθήνας ΑΕΚ.

Τα σετ: 26-24, 18-25, 25-22, 17-25, 15-13

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Παπάζογλου, Κουτούλα, Χυτίρογλου, Δροσοπούλου, Καρακατσιάνη, Δάκου (λ) - Αμπεριάδου, Σκλόπη, Μαμουλασβίλι, Ντουμάνι, Γούση.

ΑΙΑΣ (Ζυγούρης): Ξανθοπούλου, Νικολαΐδου, Μακρή, Καλαγασίδου, Τζιαρλή, Παπαδημητρίου, Καραγιάννη (λ0 -Ηλία (λ), Τοπούρτη, Ατματζίδου, Ντουντούδη, Κανταρτζή.