Στο τρίτο της συνεχόμενο Final Four Νεανίδων θα συμμετάσχει σήμερα Δευτέρα και αύριο η Ελπίδα Αμπελοκήπων, καθώς ξεκινά την υπεράσπιση του πρώτου από τους πέντε τίτλους που κατέκτησε πέρυσι. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα πάει στην Γέφυρα έχοντας στο ρόστερ της αρκετές από τις αθλήτριες που κέρδισαν τον περυσινό τίτλο και ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης τονίζει ότι περιμένει σκληρή δοκιμασία για την ομάδα του.

«Περιμένω τη φετινή διοργάνωση πιο δύσκολη, αφού οι υπόλοιπες ομάδες θέλουν πάντα να κερδίσουν την πρωταθλήτρια. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και κάθε ομάδα έχει τα δυνατά και τα τρωτά της σημεία. Γι’ αυτό και ο κόσμος της Γέφυρας και των γύρω περιοχών, που πιστεύω ότι θα γεμίσει το γήπεδο, θα δει ωραία και αμφίρροπα παιχνίδια», λέει ο Ελληνας τεχνικός.

Για την Αννα Καλαντάτζε η πρώτη θέση είναι ο μοναδικός στόχος της ομάδας. «Είναι ακόμη ένα δύσκολο Final Four και άλλη μία ευκαιρία διάκρισης για την Ελπίδα, και συμμετοχής σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μοναδική σκέψη όλης της ομάδας είναι η κατάκτηση του τίτλου», τονίζει η διεθνής κεντρικός. «Είναι δύσκολη χρονιά, γιατί οι περισσότερες είμαστε στην Γ’ Λυκείου και δεν κάνουμε πολλές προπονήσεις, αλλά είναι επιπλέον κίνητρο να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και έτσι. Εχουμε το πλεονέκτημα της ομοιογένειας, αφού παίζουμε αρκετά χρόνια μαζί και είμαστε πολύ δεμένες».

Και ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης συμπληρώνει: «Χαιρόμαστε πολύ που συμμετέχουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε Final Four και αυτό δείχνει τη δυναμική που έχει ο σύλλογος. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι οι συνεχόμενοι αγώνες κάποιων παιδιών, ειδικά των διεθνών, αλλά και ότι έχουμε αρκετές αθλήτριες στην Γ’ Λυκείου. Ομως, όταν συμμετέχεις σε τελικούς τα ξεχνάς όλα και έχεις στόχο μόνο την πρώτη θέση».

Την ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας αποτελούν οι αθλήτριες Πηνελόπη Νώτη, Αθανασία Κουτούλα, Κατερίνα Παπάζογλου, Μαρίνα Ντουμάνι, Λιάνα Δάκου, Σταυρούλα Ντολοπούλου, Αθηνά Καραμούτσα, Χριστίνα Πανταζή, Αννα Καλαντάτζε, Νίνα Μαμουλασβίλι, Αλεξάνδρα Δροσοπούλου, Ελένη Σουπιώνη, Αννα Χυτίρογλου, Μάγδα Αμπεριάδου, Εβίτα Καρακατσιάνη.

Το πρόγραμμα του Final Four Νεανίδων στη Γέφυρα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/2: 18.00 Ελπίς - Αρης, 20.00 Μακεδόνες Αξιού - Ναύαρχος Βότσης.

ΤΡΙΤΗ 10/2: 18.00 Μικρός Τελικός, 20.00 Τελικός