Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε ένα σχολικό γυμναστήριο των Αμπελοκήπων, ο Γιάννης Κυλίτσης ετοιμάζει τους μελλοντικούς αθλητές της Ελπίδας. Ο έμπειρος τεχνικός, που διανύει την δέκατη χρονιά του στον σύλλογο, δεν έχει μόνο την ευθύνη της ανδρικής ομάδας στην Α2, αλλά προετοιμάζει και ένα γκρουπ νεαρών αθλητών της ομάδας Παμπαίδων.

«Στόχος δικός μου και της ομάδος είναι να φέρουμε στο γήπεδο περισσότερα αγόρια που να έχουν όρεξη να αθληθούν και να παίξουν βόλεϊ, στην προσπάθειά μας να ετοιμάσουμε παίκτες για τις μεγαλύτερες ομάδες, λέει ο Γιάννης Κυλίτσης, που δεν κρύβει ότι απολαμβάνει την προπόνηση με τα μικρά παιδιά: «Είναι μια ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία, αλλά με σημαντική ευθύνη, κάτι που γνωρίζω πολύ καλά από το πέρασμά μου από την Ορεστιάδα».

Οσον αφορά τα προβλήματα, αυτά εστιάζονται στην έλλειψη προπονητικών χώρων: «Η έλλειψη γυμναστηρίων στην περιοχή είναι σοβαρό πρόβλημα, αν και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τη διοίκηση της ομάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο, για την αναβάθμιση του γυμναστηρίου που στεγάζει τις ακαδημίες μας».