ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ- ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 2-3 (25-23, 25-22, 13-25, 16-25, 07-15)

 

Είμαστε πια πρωταθλητές! Η ομάδα μας τα κατάφερε και είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις Νεάνιδες για πρώτη φορά στην ιστορία της, κερδίζοντας με τεράστια ανατροπή τη διοργανώτρια ομάδα του Μαρκόπουλου με 2-3! Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, τα χρυσά κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να πετύχουν το μεγάλο τους στόχο που ήταν η κατάκτηση του Πανελληνίου, σκορπώντας τη χαρά στους φίλους της Ελπίδας και στους ανθρώπους που τρέχουν το σύλλογο και εργάζονται καθημερινά για τέτοιες επιτυχίες. Η Ελπίδα τα κατάφερε αήττητη πετυχαίνοντας τη 18η της νίκη σε 18 παιχνίδια, ρεκόρ απίστευτο που υπογράφει με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητα της, την αξία της κατάκτησής της καθώς επίσης δικαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια αθλητριών, προπονητικού τιμ, παραγόντων για να δούνε την ομάδα στην κορυφή και τα κορίτσια σε ένα υψηλό αθλητικό επίπεδο. Το μέγεθος της επιτυχίας είναι πραγματικά μεγάλο, η ομάδα έφτασε στην κορυφή χωρίς πολλές ανέσεις, με πολύ μεγάλη όμως όρεξη για δουλειά, σοβαρότητα, οικογενειακό κλίμα και σωστή οργάνωση. Η Ελπίδα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι μια μεγάλη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και αυτός είναι βασικός λόγος για να φτιάξεις μια ΟΜΑΔΑ στην οποία όλοι παλεύουν για έναν και ένας για όλους!

Στα αγωνιστικά η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, στο πρώτο σετ έμεινε πίσω στις λεπτομέρειες και ηττήθηκε με 25-23, ενώ στο δεύτερο με πολλά λάθη, έχασε μια διαφορά 5-6 πόντων που έχτισε με ένα δυνατό ξεκίνημα. Το Μαρκόπουλο πίεσε και κατάφερε να τρέξει ένα σερί παίρνοντας κεφάλι στο σκορ και έχοντας τα ηνία έφτασε στο 2-0. Η ομάδα της Ελπίδας σε εκείνο το σημείο έδειχνε πολύ άσχημη ψυχολογία και φαινόταν ότι πάει να χάσει ότι έχτισε εδώ και μια σεζόν, μια χαρακτηριστική στιγμή όμως, στο τέλος του σετ με τα κορίτσια τα μαζεύονται στο κέντρο του γηπέδου, έδειξε πως τίποτα δεν έχει κριθεί το παιχνίδι άρχιζε εκείνη τη στιγμή για την Ελπίδα. Αυτό ήταν! Στα υπόλοιπα τρία σετ η ομάδα μας δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο, απογοητεύοντας τον φάση προς φάση, με πίεση στο σερβίς, πολύ καλά τελειώματα, δυνατό μπλοκ και μεγάλο πάθος. Στο τάι μπρέικ η Ελπίδα έτρεξε ένα σερί 5-0 για να πάρει κεφάλι στο σκορ και κρατώντας τη διαφορά έφτασε στη μεγάλη επιτυχία! Συγχαρητήρια σε όλους!!!

 

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: "Από την αρχή της σεζόν θέσαμε αυτό τον στόχο και όσο έφτανε η ώρα, όσο πλησιάζαμε στη μεγάλη στιγμή, γίναμε ανυπόμονοι και νευρικοί. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκινούσαμε καλά αλλά κάπου στη συνέχεια δεν είχαμε την υπομονή να τελειώσουμε μπάλες και μείναμε πίσω. Στη συνέχεια όμως βρήκαμε την ηρεμία μας, τη συγκέντρωσή μας, κρατήσαμε σωστά την τακτική μας. Με υπομονή και σύνεση καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πετύχουμε μια μεγάλη ανατροπή και μια μεγάλη νίκη. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, τους αξίζει αυτή η επιτυχία! Τώρα το χαιρόμαστε το πανηγυρίζουμε, απολαμβάνουμε τις στιγμές, αλλά αυτή η ομάδα δε σταματάει. Οι υποχρεώσεις είναι εδώ, από την Τρίτη επιστρέφουμε στο γυναικείο και πάλι για τη δύσκολη συνέχεια και έχουμε και τις κορασίδες, το final 4."

 

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ιακωβίδου, Μπολέτου, Καλαντάτζε, Δέμπη, Παπάζογλου, Χατζηελευθερίου (λ)/ Δρακουλίδου, Νώτη, Ντολοπούλου, Φωτιάδου, Κατζικά

 

Μαρκόπουλο (Ορφανός): Πολυδώρου, Δικαιούλια, Λιάγκη, Γιανέλλου Χ, Γιανέλλου Ζ, Γκλιάτη, Ζήση (λ)/ Τουλγαρίδου, Καράμπελα, Πατέλη, Σουλιώτη

 

MVP αναδείχθηκε η κεντρικός της Ελπίδας Άννα Καλαντάτζε που δήλωσε σε Μ.Μ.Ε (volleynews): «Δεν περίμενα να κερδίσω το βραβείο, είναι σπάνιος ο κεντρικός να είναι πολυτιμότερος παίχτης. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Όταν ένα παιχνίδι πάει στο τάι μπρέικ κερδίζει αυτός που το θέλει περισσότερο».

 

 

Στην καλύτερη εφτάδα η Ελπίδα είχε άλλες 3 αθλήτριες με καλύτερη επιθετική την Άντζελα Δέμπη, καλύτερη πασαδόρο την Κωνσταντίνα Δρακουλίδου και καλύτερο λίμπερο την Ελευθερία Χατζηελευθερίου.

 

*Σε λίγο φωτογραφικό υλικό!