Τις βάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε να χτίζει η ομάδα βόλεϊ παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Χρήστου Μπαλάσκα, ο οποίος αποτελεί νέο μέλος στην οικογένεια του συλλόγου.

Οι παίδες άρχισαν προπονήσεις την περασμένη εβδομάδα στο Δημοτικό Στάδιο «Κ. Καραμανλής» και πλέον θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους στο «Ι. Λεμονίδης», ώστε να φτάσουν σιγά-σιγά στο απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητας και να παρουσιαστούν αξιόμαχοι στην έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της νέας σεζόν.

Την προπονητική ευθύνη της ομάδας έχει από φέτος ο 41χρονος Χρήστος Μπαλάσκας, που τα προηγούμενα χρόνια είχε θητεύσει στον πάγκο του ΕΟΣ και της ΜΕΝΤ, με την οποία ως αθλητής είχε φτάσει στο παρελθόν μέχρι τη Volleyleague.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω έρθει στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, μία ιστορική ομάδα στις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης, την οποία ξέρουμε όλοι στον χώρο του βόλεϊ. Από φέτος έχω αναλάβει τους παίδες και τους παμπαίδες της Ελπίδας και επιδίωξή μας είναι να γίνουν τα παιδιά καλύτεροι άνθρωποι πρώτα απ’ όλα και καλύτεροι αθλητές μετέπειτα. Φυσικά, στόχος της Ελπίδας θα είναι να πρωταγωνιστήσουμε στα πρωταθλήματα όπου θα συμμετάσχουμε και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο καινούργιος προπονητής της ομάδας Παίδων και Παμπαίδων.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Χρήστου Μπαλάσκα

Στιγμιότυπα από τις πρώτες προπονήσεις της ομάδας παίδων στο Δημοτικό Στάδιο «Κ. Καραμανλής»:







Τη μοναδική τους ήττα στη β' φάση του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ, έπειτα από τέσσερις αλλεπάλληλες νίκες, γνώρισαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων στην Πολίχνη, έχοντας ωστόσο εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι «πράσινοι» έχασαν από τον ισχυρό Πήγασο Πολίχνης με 3-0 σετ, στο φινάλε της β' φάσης, αν και θα μπορούσαν ίσως να αποσπάσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Το πρώτο σετ χάθηκε καθαρά, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα, αλλά το πλέον καθοριστικό σετ ήταν το δεύτερο, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την τύχη να μην στέκεται με το μέρος της ομάδας μας, η οποία δεν κατόρθωσε να κοντράρει εξίσου πολύ τον Πήγασο στο τρίτο σετ.

Τα σετ: 25-14, 25-23, 25-17.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ: Μάγγος, Μπατίδης, Παλαιοχωρινός, Σιαμπλίδης, Μελίτος, Σωτηρίου / Παπαδημητρίου (λ), Μπαλούκας (λ), Πολιτίδης, Διονάς, Χασίδης, Κωνσταντάς, Στεφανίδης, Τέλιος.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Κλεανθίδης, Ορφανόπουλος, Βαρσάμης, Σειράς, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Γκέρτσης (λ), Ι. Σταμάτης.
 

Άνετη ήταν η επικράτηση της ομάδας βόλεϊ Παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων στην Περαία, όπου νίκησαν τον Περσέα με 3-0 σετ, για την 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα μας ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την α' φάση της διοργάνωσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ξανά τον Περσέα στην πρεμιέρα της β' φάσης, στις 11 Ιανουαρίου 2020, αλλά αυτή τη φορά στους Αμπελοκήπους.

Τα σετ: 16-25, 17-25, 19-25.

ΟΠΑΘ ΠΕΡΣΕΑΣ: Λαδάς, Ζαμπούνης, Καραδημήτρης, Παπαϊωάννου, Κόλλης, Ελέζι / Κλεπουσνιώτης (λ), Θεοδώρου, Παναγιωτίδης, Τσιώνης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Σταμάτης, Βαρσάμης, Θωμαΐδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Ορφανόπουλος, Γκέρτσης, Ακριτίδης, Φανούλης, Ελευθεριάδης.











Την τέταρτη νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τη β' φάση του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ πήραν, έστω και δύσκολα, οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που υπέταξαν την αντίστοιχη ομάδα του ΠΟ Μουδανιών με 3-1 σετ.

Ο προπονητής των «πράσινων» έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και πήρε σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο, με τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή να δείχνουν και αυτοί τις δυνατότητές τους, όπως ο Ακριτίδης, που είχε καθοριστική συμβολή στο φινάλε του αγώνα.

Τα σετ: 25-22, 25-23, 17-25, 25-23.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Κλεανθίδης, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Μ. Σταμάτης, Φανούλης, Ελευθεριάδης, Ορφανόπουλος, Ακριτίδης.

ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ: Κότσιου, Λεμονής, Μπουλάκης, Βαμβακάς, Αδάμος, Μοσχόπουλος / Κούσεκ (λ), Δάτσικας, Γεωργούδης, Κοτζάι.





Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Β' Φάσης του πρωταθλήματος Κ18 Αγοριών της ΕΠΕΣΘ, που θα διεξαχθεί σε έναν γύρο, περιλαμβάνοντας συνολικά πέντε αγωνιστικές.

Οι αγώνες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Ιανουαρίου 2020 και οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου θα προκριθούν στο Final Four.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ελπίδας Αμπελοκήπων:

1η αγ.: ΑΣ Ελπίς - ΟΠΑΘ Περσέας

2η αγ.: ΑΣ Ελπίς - ΠΑΟΚ

3η αγ.: ΧΑΝΘ - ΑΣ Ελπίς

4η αγ.: ΑΣ Ελπίς - ΠΟ Μουδανίων

5η αγ.: Πήγασος Πολίχνης - ΑΣ Ελπίς

 

Ούτε στο κλειστό της ΧΑΝΘ σταμάτησε το νικηφόρο σερί της ομάδας βόλεϊ παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που πανηγύρισε την τρίτη της επικράτηση σε ισάριθμα παιχνίδια στη β' φάση του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Η απουσία των πασαδόρων Αντώνη Μοσχοφίδη και Μάριου Σταμάτη λόγω ασθένειας, δεν στάθηκε εμπόδιο για τους "πράσινους", που κέρδισαν με 3-0 σετ.

Τα σετ: 20-25, 17-25, 17-25.

ΧΑΝΘ: Νικολακάκης, Σίνα, Ντιγκμπασάνης, Αδάμος, Κουτσονίκος, Φουντεδάκης / Δημητρίου (λ), Πλουμής.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Βαρσάμης, Σειράς, Ορφανόπουλος, Ελευθεριάδης, Κλεανθίδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Ακριτίδης, Ι. Σταμάτης, Θωμαΐδης, Γκέρτσης.





Άνετη νίκη σημείωσε η ομάδα βόλεϊ των Παίδων, κερδίζοντας εντός έδρας με 3-0 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για τη 10η αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Η ευκολία του αγώνα έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Γεωργιάδη να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες της ομάδας του. Η επόμενη αγωνιστική θα βρει τους Παίδες να αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον ΟΠΑΘ Περσέας.

Τα σετ: 25-07, 25-06, 25-17.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Ελευθεριάδης, Θωμαΐδης, Ορφανόπουλος / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Μ. Σταμάτης, Γκέρτσης, Ακριτίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Κεφαλάς, Γραμμενόπουλος, Αγαθόπουλος, Τσουχνίκας, Κίσλας, Καλματζίδης / Σταμπολίεβ (λ), Κουτελάκης (λ), Παπαγεωργίου, Ασημακόπουλος, Χειλαδάκης, Κουμτζίδης, Μιχαηλίδης.







Άλλο ένα πολύτιμο «τρίποντο» πήραν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που επικράτησαν επί του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ στο «Ι. Λεμονίδης», για τη 2η αγωνιστική της β' φάσης του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Η ομάδα μας έκανε άλλη μία επιτυχημένη εμφάνιση και συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα, που τη φέρνουν ακόμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των αγωνιστικών στόχων τους.

Ο επόμενος αγώνας θα είναι εκτός έδρας, απέναντι στη ΧΑΝΘ, το ερχόμενο Σάββατο (25/01).

Τα σετ: 25-19, 25-22, 25-23.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Ορφανόπουλος, Βαρσάμης, Μ. Σταμάτης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Κλεανθίδης, Ι. Σταμάτης, Ελευθεριάδης, Φανούλης, Γκέρτσης, Ακριτίδης.

ΠΑΟΚ: Βέργος, Μπεχλιβάνης, Λιάμπας, Πουλουτίδης, Μαλετζίδης, Γιαντζάκης / Μαυρίδης.







Με επιβλητική εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή (3-0 σετ) συνέχισαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο Πρωτάθλημα Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους.

Τα σετ: 14-25, 11-25, 20-25.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παυλίδης, Μπουγιουκλής, Γεράνης, Τζαμουράνης, Σιανίδης, Τζωρτζάτος / Σιώης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Ελευθεριάδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Θωμαΐδης, Ακριτίδης, Ορφανόπουλος, Φανούλης, Γκέρτσης, Μ. Σταμάτης.

δ



δ

«Ποδαρικό» με νίκη 3-1 σετ απέναντι στον ΟΠΑΘ Περσέας έκαναν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, στην πρεμιέρα της β' φάσης του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ, καταφέρνοντας να γυρίσει το παιχνίδι μετά την απώλεια του πρώτου σετ.

Οι «πράσινοι» έκαναν έτσι το επιθυμητό ξεκίνημα στο 2020 αλλά και στη β' φάση του πρωταθλήματος, στο «Ι. Λεμονίδης», όπου το ερχόμενο Σάββατο (18/01) θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ, ξανά ως γηπεδούχοι.

Τα σετ: 16-25, 25-19, 25-19, 25-22.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Κλεανθίδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Ορφανόπουλος, Ελευθεριάδης, Γκέρτσης, Ακριτίδης, Θωμαΐδης.

ΟΠΑΘ ΠΕΡΣΕΑΣ: Λαδάς, Κλεπουσνιώτης, Καραδημήτρης, Παπαϊωάννου, Κόλλης, Ελέζι / Ζαμπούνης (λ), Αντωνίου, Θεοδώρου, Παναγιωτίδης, Τσιώνης.







Άνετη νίκη επί του Άρη με 3-0 σετ πανηγύρισαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο "Ι. Λεμονίδης", στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Οι "πράσινοι" συνάντησαν αντίσταση μόνο στο δεύτερο σετ και μπόρεσαν τελικά να φτάσουν στην επικράτηση μέσα σε ακριβώς 60 λεπτά, με τον προπονητή Γιώργο Γεωργιάδη να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους 13 παίκτες του.

Τα σετ: 25-12, 25-21, 25-13.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μ. Σταμάτης, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Ελευθεριάδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Γκερτσής (λ), Ουργαντζίδης, Θωμαΐδης, Ακριτίδης, Ορφανόπουλος, Φανούλης.

ΑΣ ΑΡΗΣ: Βενετικίδης, Λάμπρου, Γκότσης, Γαλαχτιός, Ψαθόπουλος, Όψιμος / Πετίκας (λ), Πάτρας, Χαντζίδης, Κανδύλας, Μπαμπαλιούτας.