Ένας βαθμός, αλλά και το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων, ήταν η επιβράβευση που πήραν οι Νεάνιδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων για την συγκλονιστική προσπάθειά τους στην πρεμιέρα του Final Four του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ20.

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη έκανε κατάθεση ψυχής απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 3-2 σετ στο Δ.Α.Κ. Πολίχνης, σε μία απόλυτα μοιρασμένη αναμέτρηση που θα μπορούσε να είχε καλύτερη κατάληξη. Ωστόσο, η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση για τις «πράσινες», που θα κυνηγήσουν πλέον νικηφόρα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες.

Η ισορροπία δυνάμεων φάνηκε από το πρώτο σετ, το οποίο κατέκτησε ο ΠΑΟΚ με 29-27 αξιοποιώντας το τέταρτο σετ μπολ που είχε και ενώ προηγουμένως οι «πράσινες» είχαν τη δική τους ευκαιρία να το κερδίσουν (26-25).

Η Ελπίδα ισοφάρισε σε 1-1 σετ αφού προηγήθηκε με 23-16 και παρότι έκανε για λίγο τα εύκολα δύσκολα, τελικά έφτασε στην επικράτηση με 25-22 με επίθεση της Τριανταφύλλου από την πίσω ζώνη.

Το τρίτο σετ είχε αντεστραμμένους ρόλους, με τον ΠΑΟΚ να αποκτά ευρύ προβάδισμα (16-24), την ομάδα μας να μειώνει με σερί τεσσάρων πόντων, υποκύπτοντας όμως στο τέλος με 20-25.

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το τέταρτο σετ, με τα κορίτσια του Γιώργου Γεωργιάδη να έχουν το πάνω χέρι, να φτάνουν σε τριπλό σετ μπολ και να ισοφαρίζουν σε 2-2 έπειτα από μία απίστευτη φάση διαρκείας, που ολοκληρώθηκε με μπλοκ της Στάικου (25-23).

Η πολυπόθητη ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε στο τάι μπρέικ, όπου οι αθλήτριες του ΠΑΟΚ ήταν εκείνες που επικράτησαν στις λεπτομέρειες και έφτασαν στη νίκη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ικανοποίηση και περιθώρια αισιοδοξίας και στις δύο ομάδες.

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά, μέσα από το κανάλι της ΕΟΠΕ στο YouTube: https://youtu.be/zVajVvHCD4A

Τα σετ: 27-29, 25-22, 20-25, 25-23, 11-15.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Στάικου, Τριανταφύλλου, Γκιζάρη, Τσιουκάλα, Ρουμπάκη, Βασιλειάδου / Σιάκη (λ), Σαουλίδου (λ), Ξεφτέρη, Μανικάκη, Σιχλετίδη-Κλείτσα, Ταυλίκου, Πασενίδου.

ΠΑΟΚ (Μηλοβιανού - Ηλιοπούλου): Χατζέλια, Μεροδουλάκη, Μιχοπούλου, Τερζόγλου, Μπακή, Κάρμου / Παπαδοπούλου (λ), Μπιτσακτσή (λ), Ανατολάκη, Δ. Λόλα, Ο. Λόλα, Μαντούδη, Ματανάκη, Ντίαθ.

Η 1η αγωνιστική ολοκληρώνεται απόψε (Παρασκευή 29/04) με την αναμέτρηση ΑΟ Μαρκοπούλου - Απόλλωνα Πατρών.
Η σειρά των αγώνων θα μεταφερθεί στην συνέχεια στο Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων, όπου αύριο, Σάββατο 30/04, η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πατρών (ώρα έναρξης 18:30), ενώ την Κυριακή 01/05 θα αναμετρηθεί με τον ΑΟ Μαρκοπούλου (ώρα έναρξης 17:30) για την 3η και τελευταία αγωνιστική.