Επίσκεψη στους χώρους όπου ανεγείρονται δύο νέα κλειστά σχολικά γυμναστήρια από τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τα οποία θα προσφερθούν τόσο στους μαθητές όσο και στους νεαρούς αθλητές των σωματείων της περιοχής ως προπονητήρια, πραγματοποίησαν οι διοικούντες του ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.

Η αντιπροσωπεία του συλλόγου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Απόστολο Σταυρίδη, τον γενικό γραμματέα Άγγελο Ταλαμπίρη, τον ταμία Δημήτρη Χατζηνάκο, τα μέλη του Δ.Σ. Θεόφιλο Μάρτση, Γιώργο Ταυλίκο και το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Στράτο Φωτιάδη, περιηγήθηκε στους χώρους όπου έχουν ήδη προχωρήσει σημαντικά οι εργασίες ανέγερσης των δύο γυμναστηρίων και ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον κ. Κυρίζογλου για την πρόοδο των εργασιών.

Παρών στην επίσκεψη-αυτοψία ήταν επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΑΣ Ελπίς, Τάσος Σταυρίδης, τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά o κ. Κυρίζογλου, τονίζοντας ότι είχε συμβάλει στο παρελθόν ώστε σήμερα να γίνει εφικτή η υλοποίηση των έργων.

Κάθε ένα από τα δύο κλειστά σχολικά γυμναστήρια θα έχει προϋπολογισμό περίπου 800.000 ευρώ, με διαστάσεις περίπου 35 Χ 25 μ., περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων κερκίδα και δύο αίθουσες αποδυτηρίων.

Κατά τις απογευματινές ώρες, όταν δεν θα τις χρησιμοποιούν οι μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων, θα μπορούν να τα αξιοποιούν οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής όπως ο ΑΣ Ελπίς, φιλοξενώντας προπονήσεις των μικρών αθλητών και αθλητριών τους.

Το πρώτο γυμναστήριο, το οποίο είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο, βρίσκεται στον αύλειο χώρο του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπου στεγάζονται το 2ο Λύκειο, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων και το ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων.

Όμοια τεχνικά χαρακτηριστικά θα έχει και το αντίστοιχο γυμναστήριο που βρίσκεται υπό κατασκευή στο σχολικό συγκρότημα της οδού Μαραθώνος & Γ. Γεννηματά (7ο Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο και Εσπερινό Γυμνάσιο) και το οποίο εκτιμάται ότι θα αποπερατωθεί τον Ιούνιο του 2022.

«Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κατασκευάζει αυτή την περίοδο δύο κλειστά σχολικά γυμναστήρια: Ένα στο τέρμα της οδού Πλαστήρα, στο σχολικό συγκρότημα “Α-μπε-μπα-μπλομ” όπως το ξέρουν τα παιδιά και ένα στην οδό Γεννηματά, προϋπολογισμού περίπου 800.000 ευρώ το καθένα. Το πρώτο θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και το δεύτερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2022. Μετά το μεσημέρι, όταν τελειώνει η εκπαιδευτική διαδικασία, τα γυμναστήρια θα διατίθενται ασφαλώς και για τις ανάγκες των συλλόγων, όπως του μεγάλου αθλητικού συλλόγου του Δήμου μας, που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών και εξαιρετικούς παράγοντες που κάνουν πολύ καλή δουλειά με τα παιδιά και αναφέρομαι φυσικά στην Ελπίδα Αμπελοκήπων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Με χαρά και με μεγάλο ενδιαφέρον συνοδεύσαμε τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και επισκεφθήκαμε μαζί του τα δύο νέα, υπό κατασκευή κλειστά σχολικά γυμναστήρια του Δήμου μας. Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και την επικροτούμε. Η δημιουργία αυτών των νέων χώρων άθλησης θα δώσει μία επιπλέον ανάσα στα παιδιά της περιοχής και στα σωματεία όπως η Ελπίδα, ώστε να φέρουμε και να κρατήσουμε τους νέους ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣ Ελπίς Απόστολος Σταυρίδης , ο οποίος παράλληλα παρέδωσε στον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης το εισιτήριο διαρκείας της Ελπίδας για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, ως ένδειξη αναγνώρισης της διαρκούς στήριξης του κ. Κυρίζογλου προς τον σύλλογο.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη της διοίκησης του ΑΣ Ελπίς στα δύο σχολικά συγκροτήματα: