Η αήττητη πορεία της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών, όπου ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με έξι νίκες, δικαιώνει τους κόπους και τις προσδοκίες των «πράσινων», που έχουν αποκτήσει ισχυρό πλεονέκτημα για την πρόκριση στα πλέι οφ της Β’ Ζώνης.

Η καταξιωμένη Σάνια Κόγιτς-Τζούριτς, η οποία συμπληρώνει ιδανικά την κατά βάση νεανική ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη προσθέτοντας εμπειρία και ξεχωριστή ποιότητα, μοιράστηκε τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις της και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις δυνατότητες των ταλαντούχων συμπαικτριών της.

«Από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ένιωσα πολύ όμορφα στην Ελπίδα. Η ομάδα με καλωσόρισε με τον καλύτερο τρόπο, με δέχθηκε με πολλή αγάπη και έπαιρνα θετική ενέργεια σε όλες τις προπονήσεις. Έβλεπα ότι έχουμε πολλά νέα ταλαντούχα κορίτσια που έπαιζαν καλά, αλλά είχα μία μικρή αμφιβολία για το πού θα φτάσουμε, επειδή μερικές φορές το ταλέντο και η σκληρή δουλειά δεν αρκούν από μόνα τους. Χρειάζεται και η εμπειρία για να έχεις νίκες.
Όταν όμως άρχισαν τα φιλικά παιχνίδια, είδα ότι ο κόουτς κατάφερνε να μας “δέσει” ως ομάδα, αξιοποιώντας το ταλέντο κάθε αθλήτριας με τον κατάλληλο τρόπο και καλύπτοντας την έλλειψη εμπειρίας των μικρότερων κοριτσιών. Οι νίκες στο πρωτάθλημα είναι το αποτέλεσμα της βελτίωσης που δείχνουμε ως σύνολο από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο προπονητής μας πετυχαίνει να παίρνει το καλύτερο από την καθεμία, ώστε όλες μαζί σαν ένα σώμα να φτάνουμε στον στόχο μας», τόνισε η 30χρονη Βόσνια βολεϊμπολίστρια, η οποία τιμά την Ελπίδα Αμπελοκήπων και το φετινό πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών με την παρουσία της.

Η πρώην αρχηγός της εθνικής Βοσνίας μίλησε και για τα επόμενα βήματα της ομάδας, γνωρίζοντας ότι στα πλέι οφ θα υπάρξει μεγαλύτερος συντελεστής δυσκολίας:
«Θέλουμε να γινόμαστε καλύτερη ομάδα από Σάββατο σε Σάββατο. Στόχος μας είναι κάθε φορά να παίζουμε καλύτερα και να παρουσιάζουμε αγωνιστική πρόοδο, επειδή στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος, στα πλέι οφ, θα μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Σκεφτόμαστε θετικά και ελπίζουμε ότι μέσα από την σκληρή δουλειά όλα θα έρθουν όπως τα θέλουμε!»

Καταλήγοντας, η Σάνια Κόγιτς-Τζούριτς μίλησε για όσα συνάντησε στην οικογένεια της Ελπίδας Αμπελοκήπων και την έχουν «κερδίσει»:
«Η Ελπίδα έχει πάρα πολύ καλή οργάνωση, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες στις οποίες είχα παίξει τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, παρότι αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από την συνεργασία που έχουμε, η διοίκηση του συλλόγου φροντίζει να υπάρχει λειτουργία επαγγελματικού επιπέδου σε όλους τους τομείς και επιπλέον τα στελέχη της ομάδας βρίσκονται δίπλα μας με αγάπη και μας προσέχουν διαρκώς και σε ανθρώπινο επίπεδο».