Οι δηλώσεις προπονητών και παικτών μετά το εκτός έδρας ματς της Ελπίδας με την Κηφισιά για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League:


Ο προπονητής της Ελπίδας, Σπύρος Γκολίτσης, δήλωσε:
«Ξέρουμε ότι η υποδοχή μας δεν είναι τόσο υψηλά επίπεδα στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά σήμερα δεν πήγε καλά ούτε η επίθεσή μας, κυμάνθηκε σε ποσοστό γύρω στο 40%, που για μας είναι αδιανόητα χαμηλό. Δεν πήγε καλά και ο Στέφανος Χαριδήμου, που τον έχω δίπλα μου, δεν λειτούργησε το σέρβις μας, η Κηφισιά από την άλλη πλευρά είχε υποδοχή 65% και επίθεση 65%, είναι στο “Ζηρίνειο” μια ομάδα που δύσκολα χάνει, έτσι ήταν αναμενόμενη η ήττα. Πίστευα ότι θα πετυχαίναμε κάτι σήμερα, δηλαδή να πάρουμε ένα σετ, έναν βαθμό, να είμαστε έστω πιο ανταγωνιστικοί, αλλά δεν καταφέραμε τίποτε από αυτά. Με πάει λίγο πίσω το σημερινό παιχνίδι, γιατί στα τρία προηγούμενα ήμασταν πολύ πιο μαχητικοί και ανταγωνιστικοί. Πλέον δεν έχουν σημασία για μας οι βαθμοί, σημασία έχει να προσπαθήσουμε όσο να είμαστε όλοι μας λίγο καλύτεροι και να παίξουμε αυτό που πραγματικά μπορούμε στα πλέι άουτ. Τώρα έχουμε τον αγώνα με τον ΟΦΗ στην έδρα μας, θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και να “σπάσουμε το ρόδι” στην έδρα μας, όπου ακόμα δεν έχουμε κερδίσει κάποιον βαθμό και πρέπει να το κάνουμε τώρα, γιατί τα επόμενα παιχνίδια θα είναι δυσκολότερα για μας.
Καλό θα είναι να μάθουμε κάποια στιγμή και πώς θα παίξουμε στα πλέι άουτ, γιατί δεν ξέρουμε τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων ή τις ημερομηνίες. Θα γίνουν τα δύο πρώτα ματς στην έδρα του ισχυρότερου βαθμολογικά; Θα ξεκινήσουν οι αγώνες στις 5 Απριλίου ή στις 9 Απριλίου; Θα πρέπει να λυθούν αυτές οι απορίες μας εντός του Φεβρουαρίου, προκειμένου να κάνουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι τον απαραίτητο σχεδιασμό.
Αν έβγαινε βαθμολογία πρώτου σετ μέχρι τους 15 πόντους, νομίζω ότι θα ήμασταν πρωταθλητές. Είμαστε πάνω από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. Σε πάρα πολλά παιχνίδια είμαστε μπροστά στο πρώτο σετ -όχι σήμερα πάντως, αν και μέχρι το 12-12 ήμασταν μαζί με την Κηφισιά στο σκορ- αλλά όταν καίει η μπάλα κάνουμε πιο εύκολα το λάθος. Είναι κάτι που πρέπει να λύσουμε και προσπαθούμε να το λύσουμε».

Ο διαγώνιος της Ελπίδας, Στέφανος Χαριδήμου, δήλωσε:
«Κάναμε μία μέτρια έως κακή εμφάνιση. Για μεγάλα διαστήματα κάναμε αρκετά λάθη, θα μπορούσαμε να ελέγξουμε καλύτερα το παιχνίδι μας. Ξεκινήσαμε καλά, κυρίως στα δύο πρώτα σετ, αλλά μετά το μέσο του σετ το χάναμε. Στο τρίτο σετ θελήσαμε να μπούμε πιο δυνατά για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, όμως δεν τα καταφέραμε και έτσι ήρθε η ήττα με 3-0.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να πάρουμε κάτι από αυτή την αναμέτρηση, θέλαμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να συνεχίσουμε την καλή εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών. Πλέον το αφήνουμε πίσω και στρέφουμε το βλέμμα μας στον επόμενο αγώνα με τον ΟΦΗ, στον οποίο πρέπει να “χτυπήσουμε” τη νίκη. Καλή συνέχεια στην Κηφισιά, εύχομαι να πετύχει τους στόχους της».

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Νίκος Ζαλμάς, δήλωσε:
«Είναι εύκολο να την πατήσεις σε τέτοια παιχνίδια. Είχα πει και πριν τον αγώνα ότι η Ελπίδα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του α’ γύρου, μιλάμε για μια καινούργια ομάδα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος γιατί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι και με άξονα το σέρβις μας που πήγε καλά, μπορέσαμε να οδηγήσουμε το παιχνίδι εύκολα μέχρι το τέλος. Ήμασταν προετοιμασμένοι να δώσουμε μάχη, γιατί η εικόνα της Ελπίδας στα δύο-τρία τελευταία παιχνίδια ήταν πολύ καλύτερη. Το σάιντ άουτ μας κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, κάναμε καλή ποσότητα από κιλ μπλοκ, το σέρβις πήγε καλά όπως είπα και πριν, έτσι ήρθε εύκολα το 3-0. Ενδεχομένως να χρειαστεί να “τσαλακώσουμε” λίγο την καλή εικόνα μας στα τελευταία παιχνίδια, επειδή θα πρέπει να κάνουμε μία μικρή προετοιμασία ενόψει του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Δεν είναι εύκολο να πάρουμε την 4η θέση, γιατί θα πρέπει να κάνουμε το απόλυτο των νικών, πράγμα που μικρή σημασία έχει αυτή την στιγμή. Σημασία έχει να παρουσιαστεί η ομάδα πανέτοιμη στο φάιναλ φορ και μετά στα πλέι οφ να είναι ανταγωνιστική».

Ο ακραίος της Κηφισιάς, Κυριάκος Σπυριούνης, δήλωσε:
«Στο σημερινό παιχνίδι χρειαζόμασταν τρία πράγματα: Συγκέντρωση, υπομονή και σοβαρότητα. Ήταν ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι, αλλά το σημαντικό είναι να έχουμε πάντα αυτά τα τρία στοιχεία, είτε έχουμε απέναντί μας μία δυνατή ομάδα είτε μία θεωρητικά αδύναμη. Σήμερα τα είχαμε και νικήσαμε. Στόχος είναι να κοιτάμε πάντα πώς θα πάμε ακόμα πιο ψηλά και αυτό θα κάνουμε».