Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα ανάμεσα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων και τον Ολυμπιακό, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League, στην οποία μίλησαν από πλευράς φιλοξενουμένων ο προπονητής Φερνάντο Μουνιόθ και ο διαγώνιος Άκης Ασπιώτης, ενώ από πλευράς γηπεδούχων ο προπονητής Σπύρος Γκολίτσης και ο διαγώνιος Στέφανος Χαριδήμου.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της συνέντευξης Τύπου του αγώνα ΑΣ Ελπίς - Ολυμπιακός

Ο προπονητής της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Σπύρος Γκολίτσης, δήλωσε:
«Τα τελευταία τρία παιχνίδια του Δεκεμβρίου ήταν απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες. Επιπλέον, στη βασική μας εξάδα συμμετέχουν πλέον τρεις παίκτες που δεν έπαιζαν τον προηγούμενο μήνα: Ο Χαριδήμου που επανήλθε από τον τραυματισμό του, καθώς και ο Παπαδόπουλος με τον Επιτροπάκη, που κάλυψαν τα κενά του Γκόρτσανιουκ και του Ντιλέο. Τηρουμένων των αναλογιών είμαι ευχαριστημένος τόσο από την εμφάνισή μας στην Σύρο την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και από την σημερινή. Νομίζω ότι στο 2ο σετ βρεθήκαμε κοντά ακόμα και στο να κερδίσουμε, καθώς προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τον Ολυμπιακό στο σκορ, με συνεχόμενα σάιντ άουτ και από τις δύο πλευρές. Πέρασε πλέον αυτός ο δύσκολος κύκλος αγώνων για μας, ακολουθεί ανασυγκρότηση μέσα στις γιορτές και θεωρώ ότι τον Ιανουάριο θα παρουσιαστούμε καλύτεροι, ώστε να αρχίσουμε να διεκδικούμε βαθμούς και να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Καλές γιορτές σε όλους και εύχομαι μέσα στο 2020 το ελληνικό βόλεϊ να κάνει βήματα μπροστά».

Ο παίκτης της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Στέφανος Χαριδήμου, δήλωσε:
«Στο σημερινό παιχνίδι ήμασταν συνειδητοποιημένοι ποιος είναι ο αντίπαλος. Θέλαμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, παίζοντας ελεύθερα, και κάθε αποτέλεσμα θα ήταν αποδεκτό. Αν πετυχαίναμε κάτι παραπάνω θα ήταν ακόμα καλύτερο, αλλά οι στόχοι της Ελπίδας και του Ολυμπιακού είναι εντελώς διαφορετικοί. Ήταν τιμή μας να υποδεχθούμε στο γήπεδό μας μία τέτοια ομάδα, που διαπρέπει στο ελληνικό βόλεϊ αλλά και στην Ευρώπη. Ελπίζω να συνεχίσουμε τέτοιες εμφανίσεις και τη νέα χρονιά και να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα το γεγονός ότι ξαναβρέθηκα αντίπαλος στο γήπεδο με τον Άκη Ασπιώτη, με τον οποίο είχαμε συναντηθεί και στην Κύπρο, πριν από τρία-τέσσερα χρόνια».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ, δήλωσε:
«Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ απαιτητικές για εμάς, σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα που είχαμε, γι’ αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο να παρουσιαστούμε με φρεσκάδα σ’ αυτόν τον αγώνα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πώς ανταποκρίθηκε κάθε ένας από τους παίκτες μου σήμερα, έδειξαν τον χαρακτήρα, την ένταση και την αγωνιστική πειθαρχία που χρειαζόμασταν για να κερδίσουμε και έτσι να κλείσουμε νικηφόρα το 2019».

Ο παίκτης του Ολυμπιακού, Άκης Ασπιώτης, δήλωσε:
«Η τελευταία εβδομάδα ήταν δύσκολη, είχαμε το ταξίδι στην Ιταλία για τον αγώνα με τη Μόντενα, όπου δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί και ήρθε πολύ εύκολα η ήττα. Ήρθαμε εδώ, κάναμε μία προπόνηση το πρωί και θέλαμε να κλείσουμε θετικά τη χρονιά, όσο καλύτερα γινόταν. Ήμασταν σοβαροί στον αγώνα και τα καταφέραμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα αρκετό κόσμο στο γήπεδο των Αμπελοκήπων και μας υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο.
Ήταν πολύ όμορφη η κίνηση της Ελπίδας, που το πρωί προσκάλεσε δύο παίκτες από την ομάδα μας, εμένα και τον Μένιο Κοκκινάκη, για να παραστούμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου. Είναι καλό αυτό που γίνεται εδώ και εύχομαι η Ελπίδα να βρει τον δρόμο της και να μπορέσει να μείνει στην κατηγορία, γιατί είναι καλό να έχουμε τέτοιες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα».