Ο προπονητής της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Σπύρος Γκολίτσης, o προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος, o ακραίος της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο ακραίος του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Ράπτης μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη νίκης του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ αλλά και της βράβευσης του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ως ομοσπονδιακού προπονητή:


Ο προπονητής της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Σπύρος Γκολίτσης, δήλωσε:
«Η Ελπίδα προσπαθεί και προβάλλει το βόλεϊ με πολλούς τρόπους, πέρα από τη βράβευση στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο, την οποία ήταν αναγκαίο να κάνουν και πολλοί άλλοι, γιατί αξίζουν συγχαρητήρια στον Δημήτρη που μετά από χρόνια οδήγησε την Εθνική στην τελική φάση του ευρωπαϊκού και μάλιστα πήρε την πρόκριση για τους ομίλους. Η Ελπίδα αγαπάει το βόλεϊ, παίζει με δικά της παιδιά, είδατε μία κερκίδα γεμάτη. Έχει έλλειψη τέτοιων παραστάσεων και παιχνιδιών η ομάδα μας, ήταν μία ταχύτητα πιο πάνω ο Παναθηναϊκός και δεν μπορέσαμε να τον ακολουθήσουμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Έχουμε βέβαια και τα δικά μας προβλήματα, τα οποία θέλουμε να τα ξεπεράσουμε ενόψει άλλων παιχνιδιών. Ο Αργεντινός πασαδόρος ο Ντιλέο είναι τραυματίας, ο διαγώνιος Χαριδήμου επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς εδώ και λίγες μέρες, δεν είναι ακόμα έτοιμος 100% και χάρηκα σήμερα που έπαιξε ένα σετ και σιγά-σιγά επανέρχεται. Ο άλλος πασαδόρος μας, ο Επιτροπάκης, είναι άξιος συγχαρητηρίων που έπαιξε σε όλο το παιχνίδι σήμερα, καθώς υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία και έχει χάσει πολλές προπονήσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Όλα αυτά συντελούν στο να μην έχουμε τον ρυθμό που θέλουμε στις προπονήσεις, καλύτερα όμως που συμβαίνει τώρα, που έχουμε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, την Σύρο και τον Ολυμπιακό, διότι εμείς ξεκινάμε μία προετοιμασία για τα παιχνίδια από τον Ιανουάριο και μετά, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στον β’ γύρο και βέβαια στα πλέι άουτ, στα οποία το σύστημα του φετινού πρωταθλήματος μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις την παραμονή στην κατηγορία».

Ο ακραίος της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Κυριάκος Παπαδόπουλος, δήλωσε:
«Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, από τις καλύτερες του πρωταθλήματός μας. Θέλαμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, για να το ευχαριστηθούμε εμείς οι ίδιοι αλλά και οι οπαδοί μας, που δεν μας έχουν δει να παίζουμε κανένα καλό παιχνίδι στην έδρα μας. Δυστυχώς αυτό δεν μας βγήκε, για μία ακόμη φορά. Θέλω να πιστεύω ότι στους επόμενους αγώνες, που είναι εξίσου δύσκολοι, θα καταφέρουμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, γιατί έχουμε δείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε».


Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, δήλωσε:
«Ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι και θέλαμε να κάνουμε μία “καθαρή” νίκη. Γνωρίζαμε ότι ήμασταν το φαβορί. Αντιμετωπίσαμε τον αγώνα πάρα πολύ σοβαρά, ήμασταν πολύ καλοί τόσο στο σέρβις όσο και στο μπλοκ και δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ελπίδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους ανθρώπους της Ελπίδας Αμπελοκήπων για την τιμή που μου έκαναν πριν από την έναρξη. Ήταν η πρώτη βράβευση που μου γίνεται, ως προπονητή της Εθνικής ανδρών. Με συγκίνησε πραγματικά, γιατί διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι της Ελπίδας κατάλαβαν τον σκληρό αγώνα που δώσαμε. Όχι το ότι η Εθνική κατάφερε να προκριθεί στους “16” του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά κυρίως για όσα μας έδειξε η ομάδα όλα αυτά τα δύο χρόνια, το πρόσωπό της, τη βελτίωσή της και τη θέληση των αθλητών να προσφέρουν σε αυτήν».

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Ράπτης, δήλωσε:
«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ελπίδας για την προσπάθεια που κατέβαλε στο σημερινό παιχνίδι. Ήμασταν το φαβορί και πιστεύω ότι το αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο. Πήγαμε καλά σε κάποια στοιχεία που είχαμε δουλέψει αυτή την εβδομάδα και με την σοβαρότητα και την σταθερότητά μας φτάσαμε στη νίκη. Ως μέλος της Εθνικής ομάδας, και επειδή δεν έχω πολλές βραβεύσεις να γίνονται είτε στη δική μας ομάδα είτε στην Εθνική γυναικών για αυτό που πετύχαμε, θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω την Ελπίδα Αμπελοκήπων για τη βράβευση του προπονητή μας και για την αναγνώριση αυτού του επιτεύγματος».

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από την Συνέντευξη Τύπου του αγώνα