Δείγματα των δυνατοτήτων της έδειξε η νεανική ομάδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων, στα επίσημα «αποκαλυπτήριά» της για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, παρότι αυτά δεν συνοδεύτηκαν από ένα θετικό αποτέλεσμα. Μπροστά στους φιλάθλους τους, που βρέθηκαν στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, τους εμψύχωσαν αλλά ταυτόχρονα αύξησαν το άγχος, οι «πράσινοι» πάλεψαν κόντρα στον Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015 για την α’ φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και ηττήθηκαν με 1-3 σετ, χάνοντας την ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι τουλάχιστον στο τάι μπρέικ.

Η Ελπίδα μπήκε με ενθουσιασμό και είχε ελαφρό προβάδισμα σχεδόν μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ του πρώτου σετ (7-6), αλλά στην συνέχεια επηρεάστηκε από το... τρακ της «πρωτάρας» σ’ αυτό το επίπεδο και σ’ αυτό το γήπεδο. Ο Ηρακλής πίεσε από το σέρβις, χάλασε την υποδοχή των «πράσινων» και μετέτρεψε το 8-9 σε 8-16 με τον Χήρα στο σέρβις (τρεις άσοι).
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, έψαξαν λύσεις, αλλά η διαφορά διευρύνθηκε στο τέλος με σερί 0-9 των «κυανόλευκων». Το 10-25 έγινε με άσο του Τζιουμάκα, έναν από τους τέσσερις δικούς του (και από τους συνολικά οκτώ της ομάδας του) στο πρώτο σετ.

Η αντίδραση ήρθε στο δεύτερο σετ από τους παίκτες του Σπύρου Γκολίτση, που με ένα σερί 6-0 προηγήθηκαν 13-9 και παρότι ξαναβρέθηκαν για λίγο πίσω στο σκορ με άσο του Πεντίδη (15-16), κατάφεραν να «χτίσουν» και να υπερασπιστούν μία διαφορά δύο-τριών πόντων, κερδίζοντας τελικά το σετ 25-22 με μπλοκ του Μανωλάκη στον Πεντίδη.

Αντίθετη εικόνα είχε το τρίτο σετ, με τον Ηρακλή να παίρνει από νωρίς το προβάδισμα εκμεταλλευόμενος τα λάθη των «πράσινων», που προσπάθησαν επίμονα να πλησιάσουν, δεν άφησαν καμία μπάλα, ωστόσο οι αντίπαλοι πόνταραν στην εμπειρία τους και η διαφορά δεν έπεσε, μέχρι να έρθει το 20-25 με καρφί του Τζιουμάκα.

Η ισοφάριση που θα έστελνε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ χάθηκε μέσα από τα χέρια των παικτών της Ελπίδας, που έφτασαν να προηγηθούν 13-10 με τέσσερις συνεχόμενους πόντους, κράτησαν τον έλεγχο μέχρι την τελική ευθεία, αλλά ισοφαρίστηκαν σε 22-22 με αλλεπάλληλα λάθη και λύγισαν στους κρίσιμους τελευταίους πόντους. Οι φιλοξενούμενοι πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα με τον Τζιουμάκα να καρφώνει πάνω από το μπλοκ (23-24) και ολοκλήρωσαν την ανατροπή με επίθεση του Μαυροβουνιώτη (23-25).

Αύριο, Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 21:00, η Ελπίδα θα αναμετρηθεί στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων με τον ΠΑΟΚ, στο φινάλε του Α’ Ομίλου του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2019-20.

Τα σετ: 10-25, 25-22, 20-25, 23-25.

Α.Σ. ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Σπύρος Γκολίτσης): Μανωλάκης 3π. (1/4επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Χαριδήμου 19 (17/28επ., 2 άσσοι), Γκόρτσανιουκ 11 (10/18επ., 1 άσσος), Καπετανίδης 7 (5/9επ., 2 άσσοι), Ντιλέο, Ιλουόνι 8 (6/12, 2 μπλοκ) / Αντωνίου (λ. - 85%υπ., 54%αρ.), Σταυρίδης (λ), Παπαδόπουλος 5 (3/7επ., 2 μπλοκ, 44%υπ., 31%αρ.).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Γιάννης Ορφανός): Χήρας 10π., (7/9επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Μαυροβουνιώτης 16 (13/23επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 53%υπ., 37%αρ.), Προύσαλης 1 (1 άσσος), Πεντίδης 7 (3/4επ., 1 μπλοκ, 3 άσσοι), Τζιουμάκας 17 (10/27επ., 3 μπλοκ, 4 άσσοι), Σακόγλου 18 (17/23επ., 1 μπλοκ, 46%υπ., 35%αρ.) / Μπουράκης (λ. - 92%υπ., 85%αρ.), Καλαϊτζίδης (λ). 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ & ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Σπύρος Γκολίτσης (προπονητής Ελπίδας):
«Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία και στη νέα έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας, γι’ αυτό η ομάδα μπήκε τρακαρισμένη στο ξεκίνημα και εκεί οφείλεται το ότι η υποδοχή μας δεν λειτούργησε στο 1ο σετ. Μετά συνήλθαμε, ισοφαρίσαμε και χάσαμε στις λεπτομέρειες το 3ο και το 4ο σετ. Αύριο μας περιμένει ένα ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι αγώνες του Λιγκ Καπ αποτελούν το πρώτο επίσημο τεστ για εμάς και μέσα από αυτούς θα προετοιμαστούμε για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Στέφανος Χαριδήμου (διαγώνιος Ελπίδας): «Ήταν το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι, αλλά είχαμε αναμετρηθεί με τον Ηρακλή και σε φιλικά ματς και θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Στο 1ο σετ κολλήσαμε, αλλά στο 2ο δείξαμε ενθουσιασμό και η ομάδα ανέβηκε. Μπορούσαμε να κερδίσουμε και το 4ο σετ, αν αποφεύγαμε κάποια εύκολα λάθη στο τέλος. Είμαστε μία νέα ομάδα, έχουμε πολλή όρεξη και όλοι οι παίκτες θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στη μεγάλη κατηγορία και να χτίσουμε για το μέλλον. Σιγά-σιγά θα ‘δέσει’ η ομάδα μας και θα προσπαθήσουμε να έχουμε ανοδική πορεία».

Γιάννης Ορφανός (προπονητής Ηρακλή): «Άλλο ένα δυνατό τεστ για μας, που συνοδεύτηκε από νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας για μας, όπως και το χθεσινό με τον ΠΑΟΚ, ώστε να δούμε τα λάθη μας και να δουλέψουμε όλη την ερχόμενη εβδομάδα για να βελτιωθούμε ενόψει του ξεκινήματος του πρωταθλήματος. Με την προσθήκη του Βραζιλιάνου ακραίου Εντουάρντο, η ομάδα μας θα γίνει σίγουρα πιο δυνατή. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά για μας, ξέρουμε ότι οι απαιτήσεις έχουν μειωθεί φέτος, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι θα δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο».

Αλέξανδρος Χήρας (κεντρικός Ηρακλή): «Μετά από τις δυσκολίες στην προετοιμασία, η ομάδα βρίσκει τα πατήματά της. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, απέναντι στον οποίο παίξαμε καλά, σήμερα ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και στα κρίσιμα σημεία κάναμε αυτό που έπρεπε για να φτάσουμε στη νίκη. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα θα βρίσκουμε τον ρυθμό μας και θα παίξουμε ακόμα καλύτερο βόλεϊ».

Το φωτογραφικό άλμπουμ της αναμέτρησης, με τον φακό του imagecreation.gr: