Ο ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού πασαδόρου Τομάς Ντιλέο, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο 2019-2020, στην πρώτη της παρουσία στη Volleyleague.

Ο Τομάς Ντιλέο γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1995, έχει ύψος 1,86 μ. και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του για πρώτη φορά εκτός των συνόρων της Αργεντινής. Οι σύλλογοι από τους οποίους έχει περάσει στο παρελθόν σε επαγγελματικό επίπεδο, ήταν κατά σειρά η Λόμας, η Ματάνσα, η Ντεφενσόρες Μπάνφιλντ και η Βίγια Δόρα Σάντα Φε. Είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου.
Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το βόλεϊ σε ηλικία 14 ετών, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, Οράσιο, που είναι προπονητής με σημαντική καριέρα σε διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής και διετέλεσε βοηθός του σπουδαίου Χούλιο Βελάσκο στην εθνική Αργεντινής.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Ελπίδας, ο 23χρονος Αργεντινός «μαέστρος» ανέφερε ότι πήρε τις καλύτερες συστάσεις για το ελληνικό βόλεϊ από τον συμπατριώτη του, άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Χουάν Πάμπλο Πορέλο, αλλά και για τον νέο προπονητή του Σπύρο Γκολίτση από τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Ζιελίνσκι, που είχε αγωνιστεί στον Ηρακλή Χαλκίδας:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και ευχαριστώ τους ανθρώπους της Ελπίδας Αμπελοκήπων για την ευκαιρία που μου δίνεται. Θα είναι η πρώτη μου αγωνιστική εμπειρία στην Ευρώπη και φιλοδοξώ να φανώ αντάξιος των απαιτήσεων του συλλόγου, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή πορεία στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ άμεσα στο νέο μου περιβάλλον και θα είμαι στη διάθεση του προπονητή και της ομάδας, για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις».