Συνέντευξη στον επίσημο δικτυακό τόπο της Volleyleague παραχώρησε ο εκπρόσωπος του Α.Σ. Ελπίς Αμπελοκήπων, Στράτος Φωτιάδης, ο οποίος μίλησε για τους στόχους της ομάδας στην πρώτη της συμμετοχή στην Α1 Ανδρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ:

O Στράτος Φωτιάδης από τότε που θυμάται τον εαυτό του υπηρετεί τον Α.Σ. Ελπίς Αμπελοκήπων. Για περισσότερα από 20 χρόνια ως βολεϊμπολίστας και τα τελευταία χρόνια είτε ως εθελοντής είτε ως μέλος της της διοίκησης.

Πριν από λίγες ημέρες δέχτηκε να αναλάβει την ευθύνη του νεοσύστατου ΤΑΑ που από μέρα σε μέρα θα πάρει νομική μορφή και συνεπώς σάρκα και οστά μέσα από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και το νέου ΑΦΜ. Ο 53χρονος Φωτιάδης την περασμένη Δευτέρα παρέστη για πρώτη φορά σε συνεδρίαση Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. όπου ανέλυσε τις προθέσεις τις διοίκησης του ιστορικού συλλόγου των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης αλλά και τη νέα έδρα της ομάδας που θα είναι το Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων.

«Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον αγαπημένο μου σύλλογο αλλά κυρίως να συμβάλλω ώστε τα παιδιά της ομάδας βόλεϊ να ζήσουν το όνειρο τους που δεν είναι άλλο από την πρώτη συμμετοχή στο κορυφαίο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών της χώρας», είπε στο volleyleague.gr ο Στράτος Φωτιάδης και πρόσθεσε: «Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα δικά μας παιδιά να δικιμάσουν τις δυνάμεις τους στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και να αξιοποιήσουμε τις δικές μας δυνάμεις. Φυσικά θα χρειαστούμε και ενίσχυση και βοήθειες από φίλους του συλλόγου, τους φιλάθλους μας, τους φίλους το βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι μία αγνή προσπάθεια μέσα από την οποία ελπίζουμε πως θα ενισχυθεί ο αδύναμος πόλο του ανδρικού βόλεϊ. Τα αγόρια συνήθως ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αλλά το βόλεϊ είναι μία καλύτερη λύση. Το λέω εγώ που για 20 χρόνια αγωνίστηκα και παρότι δεν έφυγα ποτέ από την Ελπίδα νιώθω πολύ γεμάτος αθλητικά».

Για τις μεταγραφές και τα οικονομικά το νεοσύστατου ΤΑΑ είπε:

«Ας μην γελιόμαστε. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Εχουμε βγει πόρτα πόρτα για να μαζέψουμε τα χρήματα του λιτού προϋπολογισμού μας. Θέλουμε να πάρουμε και έναν δύο ξένους για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η πολιτική μας είναι σφιχτή. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για μεγάλα ανοίγματα αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε δυνατοί στο ξεκίνημα».

Ο Στράτος Φωτιάδης ζήτησε από τη συμπαράσταση της Ε.Σ.Α.Π. αλλά και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα μικρό κονδύλι για την αναβάθμιση του Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων. Είπε χαρακτηριστικά:

«Το Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων είναι ένα ωραίο γυμναστήριο που διαθέτει παρκέ. Εχουμε πολύ καλή συνεννόηση με τον Δήμο και τις άλλες ομάδες που το χρησιμοποιούν κυρίως από τον χώρο του μπάσκετ. Χρειάζονται όμως κάποιες επιδιορθώσεις και κάποιες εργασίες που χρειάζονται στο βόλεϊ. Για παράδειγμα χρειαζόμαστε έναν καινούργιο ηλεκτρονικό πίνακα για το σκορ, βάψιμο στο παρκέ, αναβάθμιση του φωτισμού για τηλεοπτικές μεταδόσεις, ορισμένες εργασίες στους βοηθητικούς χώρους και την αναβάθμιση του κυλικείου. Δεν είναι μεγάλα έξοδα αλλά μόνοι μας δε μπορούμε να τα φτιάξουμε καθώς το γυμναστήριο ανήκει στην ΓΓΑ. Ελπίζουμε πως με ένα μικρό κονδύλι και πολύ προσωπική δουλειά θα το φτιάξουμε μία ωραία και ζεστή βολεϊκή έδρα».