Πρωταθλήτρια Παμπαίδων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε το Σάββατο η Ελπίδα, κερδίζοντας στον τελικό του Final Four της ΕΠΕΣΘ τον πολύ δυνατό ΠΟ Μουδανιών με 3-1. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι νεαροί αθλητές έδειξαν αυτοπεποίθηση και… καρδιά πρωταθλητή, στοιχεία που τους βοήθησαν να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες.

Ο τίτλος ήρθε έπειτα από έναν αγχωτικό τελικό και μετά από μεγάλη προσπάθεια, κυρίως ψυχολογική, αφού η ομάδα παρουσιάστηκε στο Final Four ελλιπής και χρειάστηκε να αλλάξει σχήμα για πρώτη φορά στον ημιτελικό. Οι παίκτες του Βαλάντη Μαμάη, όμως, ξεπέρασαν την κακή εμφάνιση και την απώλεια του πρώτου σετ (του μοναδικού που έχασαν φέτος), έδειξαν σθένος και καρδιά πρωταθλητή και έφτασαν στην ολική ανατροπή.

Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του Final Four αναδείχτηκε ο Χρήστος Σαλταφερίδης, που αποτέλεσε τον ηγέτη της ομάδας στον τελικό. Πρέπει όμως να τονιστεί και η καθοριστική βοήθεια του 15χρονου Γιώργου Ακριτίδη, που μαζί με τον 14χρονο Γιώργο Σειρά κάλυψαν το κενό που υπήρχε στην ομάδα και την βοήθησαν να φτάσει στο θρίαμβο.

Πανευτυχής ο προπονητής Βαλάντης Μαμάης, που οδήγησε την Ελπίδα στον τρίτο αναπτυξιακό τίτλο της μέσα σε δώδεκα μήνες, δήλωσε: «Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μου, που κατάφεραν να επιστρέψουν μετά το πρώτο χαμένο σετ και να αποδείξουν ότι έχουν καρδιά πρωταθλητή, απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Η χαρά μας κρατάει λίγο αφού από την Πέμπτη θα κυνηγήσουμε τον βασικό μας στόχο, που είναι η πρόκριση στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παίδων. Σήμερα δείξαμε ότι είμαστε ομάδα, καθώς παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής βοήθησαν όσο χρειάστηκε».

Τα σετ: 17-25, 25-18, 25-20, 25-20

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Πέτρου, Γιαμούκογλου, Τακματζίδης, Σειράς, Αντωνιάδης (λ) - Θωμαΐδης (λ), Ακριτίδης.

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Μωραιτόπουλος, Θ. Κλεπουσνιώτης, Θωμαδάκης, Κασκανιώτης, Μέγας, Τσάλας, Λεονταρίδης (λ), Δ. Κλεπουσνιώτης, Βαμβακάς.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ REPEAT