Το πρώτο της πρωτάθλημα στους Παίδες και δεύτερο στα αναπτυξιακά τμήματα των αγοριών κατέκτησε το βράδυ της Δευτέρας η Ελπίδα, κερδίζοντας στον τελικό του Final Four τον Αίαντα Ευόσμου με 3-1.

Ο τίτλος στο «Κατσάνειο» πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους νεαρούς αθλητές και τον κόσμο της Ελπίδας, ενώ MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο 16χρονος πασαδόρος Χρήστος Γιαμακίδης. Αξίζει να επισημανθεί ότι η ομάδα κατέκτησε αήττητη το φετινό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης, με 15 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και βάζει πλέον πλώρη για τα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Η σημασία του αγώνα και η απειρία των νεαρών αθλητών εμπόδισαν τις δύο ομάδες να παρουσιάσουν καλό θέαμα, αλλά το πάθος και η αγωνία ήταν σε υψηλά επίπεδα. Ο Αίας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 1-0, αλλά η Ελπίδα συνήλθε και έφτασε σχετικά εύκολα στο 2-1. Στο τέταρτο σετ έγινε η μεγαλύτερη μάχη καθώς οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα. Οι «πράσινοι» έφτασαν στο 24-22, ο Αίας ακύρωσε τα δύο ματς μπολ και ισοφάρισε (24-24), αλλά μία επίθεση του Σαλταφερίδη και ένα μπλοκ του Γιαμακίδη έκριναν οριστικά το παιχνίδι.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον έφορο της ομάδας Δημήτρη Χατζηνάκο, που με βοήθησε και με πίστεψε όλο αυτό το διάστημα, όπως και η υπόλοιπη διοίκηση. Ευχαριστώ επίσης τον κόσμο που μας στήριξε όλη τη χρονιά και ειδικά σήμερα με την μαζική παρουσία του», δήλωσε ο προπονητής των πρωταθλητών Βαλάντης Μαμάης.

Και συμπλήρωσε: «Η αξία του τίτλου αναδεικνύεται και από τον αντίπαλο. Είχαμε μία καταπληκτική χρονιά στην οποία τερματίσαμε αήττητο και ήταν η συνέχεια της περσινής πορείας των παμπαίδων. Στόχος μας πλέον είναι η διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αφιερώνω αυτόν τον τίτλο στον Γιώργο Καραβιδόπουλο και στον αξέχαστο Γιώργο Περσιανλή».

Τα σετ: 22-25, 25-20, 25-16, 26-24

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σιμητός, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Χατζηνάκος, Αθανασίου, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Μαγδαλιανίδης, Τακματζίδης, Γιαμούκογλου.

ΑΙΑΣ (Σδραυκάκης): Καλαγασίδης, Ζλατίντσης, Ζαχαρόπουλος, Ν. Σδραυκάκης, Καραολάνης, Πεντίδης - Αφεντουλίδης, Γ. Σδραυκάκης, Καμαριώτης.