Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Παμπαίδων, του πρώτου πρωταθλήματος αγοριών στην ιστορία της, η Ελπίδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο και στους Παίδες, συμμετέχοντας στο Final Four της ΕΠΕΣΘ που θα διεξαχθεί στο «Κατσάνειο».

Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη, αποτελούμενη από τους αθλητές που πρωταγωνίστησαν πέρυσι, τερμάτισε αήττητη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος μετρώντας 13 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ στους 7 αγώνες της Β’ φάσης δεν έχασε ούτε σετ. Τώρα θέλει να συνεχίσει την εντυπωσιακή αυτή πορεία ξεκινώντας από τον ημιτελικό της Κυριακής με τον ΠΟ Μουδανιών (18.00).

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΠΕΣΘ, ο προπονητής της ομάδας Βαλάντης Μαμάης ήταν ξεκάθαρος σχετικά με τους φετινούς στόχους της ομάδας: «Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε για ακόμα μία φορά σε ένα Final Four. Θέλουμε να το κατακτήσουμε, καθώς φτάσαμε ως εδώ αήττητοι, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε την δύναμή μας μέσα στο γήπεδο. Πρωταρχικός σκοπός αποτελεί φυσικά η πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στην ομάδα υπάρχει προσμονή και δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσουμε. Το 90% των παιδιών συμμετείχαν και πέρυσι και η ομοιογένεια αποτελεί το πλεονέκτημα μας. Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο τουρνουά και να έρθει ο κόσμος να το απολαύσει».

Ελπίδα και ΠΟΜ έχουν… ανοικτούς λογαριασμούς από πέρυσι, καθώς η ομάδα της Χαλκιδικής είχε νικήσει με 3-2 στον ημιτελικό του περυσινού Final Four και 3-1 στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Για την Ελπίδα είναι η έβδομη συμμετοχή σε Final Four Παίδων και η έκτη τα τελευταία επτά χρόνια. Στις προηγούμενες έχει κατακτήσει ένα αργυρό και πέντε χάλκινα μετάλλια.

* Tο ρόστερ Ελπίδας αποτελούν οι Γιώργος Πούλος, Παναγιώτης Χατζηνάκος, Παύλος Μαγδαλιανίδης, Μιχάλης Ρετζέπης, Ραφαήλ Σιμητός, Ιάσων Αθανασίου, Μιχάλης Ηλιάδης, Χρήστος Σαλταφερίδης, Χρήστος Γιαμακίδης, Σωκράτης Πέτρου, Λευτέρης Γιαμούκογλου, Αναστάσης Τακματζίδης, Βασίλης Παπουλίδης, Ασημάκης Αντωνιάδης, Παύλος Θωμαΐδης, Δημήτρης Σίσκος, Γιώργος Σειράς.

* Το πρόγραμμα του Final Four:

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3
18.00 Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών
20.00 Αίας Ευόσμου - Πήγασος Πολίχνης

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/3
18.00 Μικρός Τελικός
20.00 Τελικός