Ψυχωμένη και αποφασιστική η ομάδα της Ελπίδας νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0 στην δεύτερη μέρα του Final Four Κορασίδων της ΕΠΕΣΘ και βρίσκεται πλέον μία νίκη μακριά από τον τρίτο τίτλο της ιστορίας της. Παράλληλα, εξασφάλισε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά την παρουσία της στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η βραδιά της Παρασκευής ήταν ιδιαίτερα σημαντική και οι νεαρές αθλήτριες του Γιώργου Χρυσομαλλίδη στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση. Απέναντι στο ψηλό μπλοκ και την επιθετική ισχύ του αντιπάλου, η Ελπίδα αντιπαρέταξε την εξαιρετική της άμυνα, σταθερή υποδοχή και, φυσικά, το καλό σέρβις. Στο μόνο σετ που κινδύνεψε πραγματικά ήταν στο τρίτο, όπου προηγήθηκε με 20-10, αλλά ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 21-18. Τελικά όμως επικράτησε η ομαδική δουλειά της Ελπίδας και ήρθε η νίκη.

Ο αγώνας της Κυριακής με τον Αρη (19.00) έχει πλέον χαρακτήρα τελικού, αφού όποια ομάδα πάρει τη νίκη (με οποιοδήποτε σκορ) θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Θα προηγηθεί η αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Ν. Βότση που θα κρίνει το τρίτο εισιτήριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το Σάββατο οι ομάδες έχουν ρεπό.

Τα σετ: 25-20, 25-11, 25-20

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Σουπιώνη, Αρμουτσή, Ράντοβιτς, Αθανασιάδου, Δριντσούδη, Χριστοδούλου, Ιασωνίδου (λ) - Καλομοίρη, Κιορπέογλου, Γούση, Τάτση, Πυργιώτη, Θωμαΐδου (λ).

ΠΑΟΚ (Κωνσταντινίδης): Κυπαρίσση, Μπαλογιάννη, Τσιόγκα, Μπάμπη, Λεονταρίδου, Πιλιτσίδου, Σανιώτη (λ) - Κοκότη.

* Το πανόραμα του Final Four:

  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ    
1 Ελπίς 6-1 6
2 Αρης 6-3 5
3 ΠΑΟΚ 2-6 1
4 Ν. Βότσης 2-6 0

ΠΕΜΠΤΗ 15/2
Ελπίς - Ν. Βότσης 3-1
ΠΑΟΚ - Άρης 2-3

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/2
Ν. Βότσης - Άρης 1-3
Ελπίς - ΠΑΟΚ 3-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2
17.00 ΠΑΟΚ - Ν. Βότσης
19.00 Ελπίς - Άρης