Με ένα πραγματικό ντέρμπι, που δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε από νίκη, ξεκίνησε η Β’ φάση της Α2 Γυναικών, καθώς η Ελπίδα ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Νέα Γενεά με 3-2 έπειτα από αγώνα 2,5 ωρών. Οι θεατές στο κατάμεστο γυμναστήριο του Ασβεστοχωρίου παρακολούθησαν ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν, με αρκετή ένταση (εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου), τρομερές ανατροπές στο σκορ και σπουδαίες φάσεις.

Οι «πράσινες» έκαναν επική ανατροπή στο τρίτο σετ, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 18-3 και ισοφάρισαν σε 22-22, αλλά δεν μπόρεσαν να την ολοκληρώσουν. Άλλη μία διπλή ανατροπή είχαμε στο τάι μπρέικ, όπου η Ελπίδα ανέτρεψε αρχικά το 8-5 των γηπεδούχων και αργότερα το 11-10 σε 11-13. Στο τέλος όμως έλειψε το καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα.

Ο κερδισμένος βαθμός κρατά την Ελπίδα σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή, ενώ μεγάλο κέρδος ήταν ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχαν για μία ακόμη φορά οι νεαρότερες αθλήτριες, εν όψει και του επερχόμενου Final Four Κορασίδων.

Τα σετ: 25-16, 17-25, 25-23, 17-25, 18-16

Ν. ΓΕΝΕΑ (Κοτόρτσης): Κοσμά, Λάππα, Κομνίνο, Καριοφυλλίδου, Στάικου, Μπάγγου, Παλτιμσίζογλου (λ) - Μπουρλή, Λειού, Σταυρίδη.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αποστολίδου, Παπάζογλου, Χυτίρογλου, Ι. Σουπιώνη, Καρακατσιάνη, Καραμούτσα, Ε. Σουπιώνη (λ) - Δριντσούδη, Αρμουτσή, Αθανασιάδου, Τσιφλικιώτη, Γκόλτσιου, Ντολοπούλου, Καραγιάννη (λ).

* Ο αγώνας Ν. Βότση - Νίκης Αλεξ. θα διεξαχθεί το Σάββατο 17/2.

* Η επόμενη αγωνιστική (25/2): Ελπίς - Νίκη Αλεξ., Νέα Γενεά - Ν. Βότσης.