Τα κατάφεραν οι παίδες της Ελπίδας στον αγώνα απέναντι στον Μακεδονικό που εξελίχθηκε σε ντέρμπι και κρίθηκε στην παράταση. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη κατάφερε να φέρει την ανατροπή στα τελευταία δεύτερα της παράτασης και να επικρατήσει του Αίαντα με σκορ 66-65.

Οι παίκτες της Ελπίδας μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και πέρασαν μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά δέκα πόντων από την αντίπαλη ομάδα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο σημειώθηκαν μερικές λάθος κινήσεις σε άμυνα και επίθεση, αφού χάθηκαν ριμπάουντ και λέι απ με αποτέλεσμα να αφήσουν περιθώριο στους αντιπάλους να τους φτάσουν στο σκορ. Μετά το ημίχρονο η Ελπίδα ανέβασε στροφές και άνοιξε τη διαφορά παίζοντας περισσότερο συστηματική επίθεση.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως έπαιξε νωχελική άμυνα με αποτέλεσμα να την φτάσει ξανά ο Αίας και να λήξει ισόπαλος ο αγώνας. Στην παράταση επικράτησε αγωνία αφού η διαφορά κρίθηκε στον πόντο και τελικά ο αγώνας έληξε υπέρ της Ελπίδος. Την επόμενη αγωνιστική (4/2) η παιδική ομάδα θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με τον Όλυμπο.

Δεκάλεπτα: 17-7, 32-31, 50-38, 57-57, 66-65

Διαιτητές: Γαβρίδης, Μήρτσιος

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής 5 (1), Κουτούλας 7, Κέλογλου 3, Στόικος 25 (1), Στάμος 26, Αμπαζίδης, Καραπαναγιωτίδης, Λασπίδης.

ΑΙΑΣ (Μαγουλιώτης): Καρακαλίδης 5, Ζαρίφης, Ψαρριανης, Μήτρος 2, Κατσαρός 12, Οργαντζής 6, Λεμπιτσιώνης, Κραιπαλίδης 26 (1), Τρουμπουκίδης 7 (1), Σωτηρογλου 7 (1), Μπάμπης.