Οπως και στον πρεμιέρα του πρωταθλήματος, οι άνδρες της Ελπίδας χρειάστηκε να παίξουν πέντε σετ για να κάμψουν τη αντίσταση του Αρη, που αυτή τη φορά όμως ήταν πλήρης και έπαιζε στην έδρα του. Το τελικό 2-3 εδραιώνει τους «πράσινους» στην πρώτη τετράδα και στέλνει τον αντίπαλο στην ζώνη των πλέι άουτ της Α2 Ανδρών.

Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα και με τον Χαριδήμου ασταμάτητο έκανε εύκολα το 1-0. Το ίδιο καλή ήταν και στο τρίτο σετ, όπου το βάρος της επίθεσης σήκωσαν ο Γαληρόπουλος και οι κεντρικοί Μωρές και Χατζηχριστάκης. Ενδιάμεσα όμως εμφανίστηκε το κακό πρόσωπο και ο Αρης κατάφερε να ισοφαρίσει.

Στο πέμπτο σετ η Ελπίδα προηγούνταν συνεχώς μέχρι το 12-9, αλλά ό Αρης κατάφερε και πάλι να ισοφαρίσει. Στους τελευταίους πόντους το παιχνίδι θύμισε… ροντέο, με συνεχείς άμυνες και μεγάλες σε διάρκεια φάσεις, αλλά στο τέλος κέρδισε η καλύτερη ομάδα.

Από το τοπικό ντέρμπι δεν έλειψε και η ένταση, αφού είχαμε τέσσερις κίτρινες κάρτες, δύο κόκκινες (Χατζηαράπης, Γαληρόπουλος) και μια αποβολή (Κατσιαφλάκας). Εκτός των δύο βαθμών, κέρδος για την Ελπίδα ήταν και η εμφάνιση του νεαρού ακραίου Μάρκου Καλλέργη, που ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στον ρόλο του λίμπερο.

Τα σετ: 20-25, 25-12, 15-25, 25-23, 13-15

ΑΡΗΣ (Κουτουνίδης): Πρώιος, Τσατσούλας, Μέλκας, Ωρολογάς, Κατσιαφλάκας, Χατζηαράπης, Ρωμαλιάδης (λ) - Σκαρλατίδης, Σταυρίδης, Βιλδιρίδης, Τσαλικιάν, Χασιαπέτης.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Χατζηχριστάκης, Επιτροπάκης, Γαληρόπουλος, Μωρές, Χαριδήμου, Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης (λ) - Καλλέργης (λ), Αντωνίου, Μουράτης, Καραβιδόπουλος, Καρακόλιας.

* Τα άλλα αποτελέσματα: ΑΟ Ορεστιάδας - Απόλλων 0-3, ΑΕ Κομοτηνής - Αθλος 3-2, ΓΕΑ - ΑΟ Σερρών 3-2.

* Η επόμενη αγωνιστική: Ελπίς - ΑΟ Ορεστιάδας (16/12), Αθλος - ΑΟ Σερρών, Αρης - ΓΕΑ, Απόλλων ΑΕ Κομοτηνής.