Tηρώντας την παράδοση που τους θέλει να προσφέρουν… σασπένς στα μεταξύ τους παιχνίδια, η Ελπίδα και ο Ν. Βότσης έδωσαν ένα συγκλονιστικό αγώνα με νικήτριες τις φιλοξενούμενες «πράσινες» με 3-2. Και όπως στον πρώτο γύρο, το παιχνίδι σημαδεύτηκε από δύο ανατροπές, καθώς ο Ν. Βότσης ισοφάρισε το 0-2 και η Ελπίδα «επέστρεψε» δύο φορές στο τάι μπρέικ, αποτρέποντας δύο ματς μπολ του αντιπάλου της.

Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη μπήκε στο ματς πολύ δυνατά και έφτασε στο 0-2 με καλό σέρβις και την διαγώνιο Φωτεινή Παπαφωτίου κύριο εκφραστή των επιθέσεων. Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι ο γηπεδούχος να πάρει καθαρό προβάδισμα χάρη στο σέρβις της Λιούτα, ενώ ακόμη πιο εύκολα έγινε το 2-2.

Το τάι μπρέικ ξεκίνησε πολύ άσχημα για την Ελπίδα, που βρέθηκε πίσω με 1-9! Η είσοδος των κορασίδων Ιωάννας Σουπιώνη και Τατιάνας Αρμουτσή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή, καθώς με δικά τους σέρβις το σκορ μειώθηκε σε 9-11, ενώ αμέσως μετά ήρθε η σειρά της Εβίτας Καρακατσιάνη να πάει στην γραμμή του σέρβις και να βάλει τις βάσεις για την ισοφάριση (12-12).

Οι γηπεδούχες έφτασαν σε διπλό ματς μπολ (14-12) αλλά η Ελπίδα είχε και πάλι την απάντηση: τρεις «πυροβολισμοί» της Αθηνάς Καραμούτσα από την τελική γραμμή και ένα «πέναλτι» της Σίσσυς Αποστολίδου ολοκλήρωσαν την επική ανατροπή και έδωσαν το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια στον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες. Αξιοσημείωτο της βραδιάς ήταν και η πρώτη συμμετοχή στην Α2 Γυναικών για την 16χρονη πασοδόρο Ευαγγελία Αθανασιάδου, ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων της και λίγες μέρες μετά την κλήση της στην προεθνική Νεανίδων.

Τα σετ: 21-25, 14-25, 25-19, 25-15, 14-16

Ν. ΒΟΤΣΗΣ (Δεληγιάννη): Γαϊτανίδου, Σακαράκη, Τσουκαλά, Α. Θεοτή, Αν. Θεοτή, Τσιουκάρη, Παπαδοπούλου (λ) - Φραγκουλίδου, Αντύπα, Θωμαΐδου, Λιούτα, Κανταρτζή (λ).

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αποστολίδου, Παπάζογλου, Παπαφωτίου, Γκοβεδάρου, Καρακατσιάνη, Καραμούτσα, Ε. Σουπιώνη (λ) - Ντολοπούλου, Αθανασιάδου, Ι. Σουπιώνη, Τσιφλικιώτη, Αρμουτσή.

* Τα άλλα αποτελέσματα: Αρχέλαος - Νίκη Αλ. 0-3, Ν. Γενεά - ΑΟ Καβάλας 3-0, ΑΟ Ν. Βύσσας - Μ. Αλέξανδρος 3-0.

* Η επόμενη αγωνιστική: Ελπίς - ΑΟ Ν. Βύσσας (17/12), Μ. Αλέξανδρος - Νίκη Αλεξ., Νέα Γενεά - Αρχέλαος, ΑΟ Καβάλας - Ν. Βότσης.