Την φετινή της δύναμη έδειξε την Τρίτη η εφηβική ομάδα της Ελπίδας, κερδίζοντας μέσα στην Πολίχνη τον πρωταθλητή Ελλάδος Πήγασο με 3-1, παρουσία πολλών θεατών που χάρηκαν το θέαμα των δύο ομάδων. Βαθμολογικά ο αγώνας δεν είχε ενδιαφέρον, αλλά η μεγάλη νίκη επί του κατόχου του τίτλου, την  άτυπη ρεβάνς του περυσινού τελικού, είναι μια ψυχολογική ένεση για τους αθλητές της Ελπίδας εν όψει των επόμενων αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ κακοί στο πρώτο σετ, με πολλά χαμένα σέρβις και ανύπαρκτο μπλοκ, αλλά άλλαξαν εικόνα με την είσοδο του Γκιτέρσου. Με τον Λαρισαίο πασαδόρο σε θέση διαγώνιου η Ελπίδα βελτιώθηκε στον μπλοκ, είχε καλύτερη κυκλοφορία στην δεύτερη μπαλιά και άρχισε να κάνει άμυνα. Οσο η ώρα περνούσε, οι νεαροί αθλητές του Γιώργου Καραβιδόπουλου έδειχναν μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη, υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε λάθη και στο τέλος πανηγύρισαν τη μεγάλη τους νίκη μαζί με τους παίκτες της ανδρικής ομάδας που ήταν στις κερκίδες για να τους συμπαρασταθούν.

Τα σετ: 25-18, 21-25, 15-25, 22-25

ΠΗΓΑΣΟΣ (Κουτουνίδης): Κομητούδης, Καϊλής, Κοτζάι, Καπετανίδης, Αϊβαλιώτης, Μπούτος, Τζιάβρας (λ) - Εξηνταβελόνης, Παυλίδης, Δημητρακούδης, Κουτουνίδης, Παπαδημητρίου.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σιμητός, Επιτροπάκης, Καρακόλιας, Γαληρόπουλος, Σκλόπης, Μουράτης, Νικολαΐδης (λ) - Γκιτέρσος, Μαγδαλιανίδης, Χατζηνάκος.