Ένα μεγάλο τοπικό ντέρμπι άνοιξε την αυλαία της φετινής Α2 Ανδρών στο «Ι. Λεμονίδης», όπου η Ελπίδα ξεκίνησε με το δεξί τη νέα σεζόν κερδίζοντας τον Αρη με 3-2.

Τα προβλήματα των φιλοξενούμενων, που αγωνίστηκαν χωρίς τις φετινές τους μεταγραφές και παρουσιάστηκαν με επτά μόνο παίκτες στο γήπεδο, δεν τους εμπόδισαν να προβάλουν σθεναρή αντίσταση και να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι τέλους. Οι παίκτες της Ελπίδας μπήκαν στο παιχνίδι πνιγμένοι από το άγχος, έκαναν πολλά λάθη και προηγήθηκαν χάρη στον επιθετικό οίστρο του Χαριδήμου.

Παρά το 1-0 δεν κατάφεραν να ηρεμήσουν και ο Αρης πέρασε μπροστά με 2-1 και απείλησε με ήττα. Η κατάσταση βελτιώθηκε στο τέταρτο σετ, όπου οι «πράσινοι» πήραν διαφορά στο σκορ (20-13) και έστειλαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί τα σκαμπανεβάσματα δεν σταμάτησαν και ο Αρης προηγήθηκε 13-12, αλλά μία επίθεση του Καρακόλια και δύο μπλοκ των Επιτροπάκη και Μωρέ έβαλαν τέλος στο θρίλερ.

Τα σετ: 25-22, 23-25, 23-25, 25-22, 15-13

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Επιτροπάκης, Χαριδήμου, Μωρές, Χατζηχριστάκης, Γαληρόπουλος, Παπαδόπουλος, Κουκούλης (λ) - Μουράτης, Αντωνίου, Μπολέτος, Καρακόλιας, Καραβιδόπουλος, Γκιτέρσος.

ΑΡΗΣ: Σκαρλατίδης, Μέλκας, Τσαλικιάν, Ωρολογάς, Χατζηαράπης, Βιλδιρίδης, Ρωμαλιάδης (λ).

* Τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Αθλος Ορεστιάδας - ΑΕ Κομοτηνής 2-3, Απόλλων Καλ. - ΑΟ Ορεστιάδας 3-0, ΑΟ Σερρών - ΓΕ Αλεξανδρούπολης 3-0.

* Η επόμενη αγωνιστική: ΑΟ Ορεστιάδας - Ελπίς, ΑΟ Σερρών - Αθλος, ΑΕ Κομοτηνής - Απόλλων Καλ., ΓΕΑ - Αρης.