Την συνεργασία τους σε επίπεδο ακαδημιών μπάσκετ επισημοποίησαν η Ελπίδα Αμπελοκήπων και ο Δημόκριτος, τα δύο ιστορικά σωματεία του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, με σκοπό να αγκαλιάσουν όλα τα παιδιά της περιοχής και να τα φέρουν πιο κοντά στον αθλητισμό. Οι δύο σύλλογοι σφράγισαν την συνεργασία τους εκδίδοντας την παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ελπίδας Αμπελοκήπων και του Δημοκρίτου αποφάσισαν να συνεργαστούν στις ακαδημίες μπάσκετ, με σκοπό το καλύτερο δυνατό σε επίπεδο τεχνογνωσίας, οργάνωσης και στελέχωσης δυναμικού.
Φιλοσοφία και των δύο συλλόγων, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τα παιδιά, είναι να μεταδώσουμε στους αθλητές τις γνώσεις του μπάσκετ, τα ιδεώδη του αθλητισμού και να συμβάλλουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην πνευματική τους καλλιέργεια, με το πνεύμα του σεβασμού, της αυτοεκτίμησης, της αθλητικής εντιμότητας, της ομαδικότητας και του ευ αγωνίζεσθαι.
Η πρώτη συγκέντρωση των αθλητών μας, γεννηθέντων το 2003 και νεώτερων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 13.30, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Το ΔΣ του ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Το ΔΣ του ΜΑΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ