Δύο ακόμη αθλήτριες της Ελπίδας Αμπελοκήπων μετακόμισαν φέτος το καλοκαίρι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή και αθλητική τους ζωή σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Η Kατερίνα Παπάζογλου έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο Temple και θα αγωνιστεί στην ομάδα του (Temple Owls), ενώ η Αλεξάνδρα Δροσοπούλου θα σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο και θα αποτελέσει μέλος των UIC Flames.

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ήδη από το 2014 μία ακόμη αθλήτρια της Ελπίδας, η Αντζελα Δέμπη, που σπουδάζει και αγωνίζεται στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Η Ελπίδα ευχαριστεί την Κατερίνα και την Αλεξάνδρα για την προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται καλή ακαδημαϊκή και αθλητική σταδιοδρομία στις ΗΠΑ.

Αποχωρήσεις αθλητών & αθλητριών

Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, η Ελπίδα παραχώρησε με υποσχετική ενός χρόνου τις αθλήτριες Αννα Καλαντάτζε, Ηλιάνα Ιακωβίδου και Κατερίνα Μπολέτου στον Πανναξιακό, την Πηνελόπη Νώτη στους Μακεδόνες Αξιού και την Λιάνα Δάκου στον Μυγδονιακό. Επίσης παραχώρησε τις αθλήτριες Τίνα Καραδήμου στο Πειραματικό, Αναστασία Σκεφαλέ, Μαρίνα Ντουμάνη, Ανδρομάχη Σκλόπη, Ανδριάνα Ιασωνίδου στον Παναθλητικό Συκεών, Γεωργία Σπυρίδωνος, Σοφία Κιρκινέζη, Σουζάνα Ομάνη στον ΣΑΠΚ Νεάπολης, Ελένη Σπανού, Μαριάνθη Μούχλια στον ΔΑΣΩ, Eλενα Σκιάδα, Αναστασία Κιόσια στον Κεραυνό Αγ. Παύλου και αποδέσμευσε τις Σοφία Κοκαβέση και Κωνσταντίνα Κοκαβέση.

Από την ανδρική ομάδα παραχωρήθηκαν οι αθλητές Τάσο Σταυρακάκη στον Φοίνικα Σύρου, Βασίλη Σταυρίδη, Μάριο Καραντάκη στον Μακεδόνα Αμπελοκήπων, Φρειδερίκο Ταλαμπίρη στην Δόξα Αγ. Παύλου, Θεόδωρο Μάρτση, Κώστα Μπατσαρά στον Παναθλητικό Συκεών, Μιχάλη Φελεκίδη, Θεόδωρο Μυλωνά, Θωμά Μυλωνά και Γιώργο Παπαδόπουλο στον Αίαντα Ευόσμου. Επίσης, αποχώρησαν από τον σύλλογο οι Γιώργος Ναζίρης, Γιώργος Μιχελάκης και Τάσος Γκουδελόπουλος.

Η Ελπίδα ευχαριστεί τους παραπάνω αθλητές και αθλήτριες για την προσφορά τους και τους εύχεται καλή συνέχεια στην αθλητική τους σταδιοδρομία.