Η Ελπίδα ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα μπαράζ από τον Μέγα Αλέξανδρο με 61-65 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας που εξασφάλισε από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Με τις δύο ομάδες να πορεύονται μαζί στο σκορ, το παιχνίδι ήταν ντέρμπυ και κύλησε με μεγάλη ένταση, άγχος και από τις δύο πλευρές. Η Ελπίδα βρέθηκε μπροστά στο σκορ τόσο στην αρχή του πρώτου, όσο και στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως, η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αντέδρασε και βρέθηκε να προηγείται με 28-32 στη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελπίδα ήταν διαρκώς πίσω στο σκορ και βρέθηκε μάλιστα να χάνει με 12 πόντους τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Τα τελευταία τρία λεπτά, ωστόσο, η ομάδα του Στέργιου Γκούμα μείωσε σημαντικά τη διαφορά στους 3 πόντους και θα μπορούσε να οδηγήσει τον αγώνα σε παράταση. Κρατώντας τα τελευταία λεπτά του αγώνα, δημιουργείται η eλπίδα για την ανατροπή στη σειρά των αγώνων μπαράζ, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη άνοδος.

Δεκάλεπτα: 15-15, 28-32, 41-46, 61-65

Διαιτητές: Τζίμα, Καρκαλέτσης

ΕΛΠΙΣ (Γκούμας): Καραγεωργίου 5, Τικτόπουλος, Χλωρός 4, Καδηγιαννάκης 15 (1), Καραγιαννίδης 8 (1), Τσιάνης 9 (1), Πλιόσκας 7, Πανταζής 4, Δημάκης 9 (1), Μπέλλος.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κασαπίδης): Μαρίνος Αθ., Παρμαξίδης 5 (1), Κακαλιάντης 10 (2), Σιπητάνος 6, Μοσχούλας 8 (1), Γιαχανατζής 7 (1), Κυριαζόπουλος, Διαμαντής, Νικολάτος 16, Ορφανίδης , Καρατζάς, Κούτος 13, Μαρίνος Αν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ