Η Ελπίδα αποχαιρέτησε και τυπικά το Σάββατο την Α1 Γυναικών χάνοντας στην Πυλαία από τον Αρη με 3-2, σε έναν αγώνα όπου και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, αν και υποβιβασμένη, κέρδισε τις εντυπώσεις με μια εμφάνιση γεμάτη πάθος, καθώς προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ και ήταν μπροστά μέχρι τα μέσα του τάι μπρέικ.

Στο πρώτο σετ η Ελπίδα πήρε από την αρχή το προβάδισμα (3-8) και το πήρε εύκολα, αλλά εξίσου εύκολα έχασε το δεύτερο. Στο τρίτο σετ ο Αρης ήταν μπροστά στο πρώτο τεχνικό τάιμ αουτ (8-2), αλλά οι «πράσινες» ισοφάρισαν σε 12-12 και μετά από μάχη έφτασαν πρώτες στο σετ μπολ (23-24). Ενας άσος για τις γηπεδούχους έφερε νέα ισοπαλία (24-24), αλλά μια επίθεση και ένας άσσος της Καλαντάτζε έδωσαν το σετ στην Ελπίδα και μαζί τον τελευταίο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο τετάρτο σετ οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες (7-8) αλλά μετά το 12-12 μίλησε η Κις. Η έμπειρη διαγώνιος, που έπαιξε τον τελευταίο της αγώνα, πίεσε από τη γραμμή του σέρβις και βοήθησε τον αντίπαλο να κάνει σερί 7-0 (19-12) και να φτάσει στην ισοφάριση. Το τάι μπρέικ ήταν εξίσου συναρπαστικό με την Ελπίδα να προηγείται μέχρι το 7-9. Ο Αρης ισοφάρισε 10-10 και η Καετάνο, με συνεχόμενους πόντους από επίθεση και μπλοκ, έδωσε στην ομάδα της τη νίκη.

«Στα κρίσιμα σημεία μέτρησε η εμπειρία του Αρη. Κάναμε μία καλή εμφάνιση στην τελευταία μας παράσταση στην Α1 και τώρα προέχει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς, όπου ο στόχος μας θα είναι η άμεση επάνοδος στη μεγάλη κατηγορία», δήλωσε ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης, θέτοντας από τώρα τον επόμενο στόχο.

Τα σετ: 14-25, 25-14, 24-26, 25-15, 15-11

ΑΡΗΣ (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνσταντινίδου, Καετάνο, Κις, Καραφουλίδου, Κελεσίδου (λ) - Γουγούση, Πήττα, Σταματίου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καλαντάτζε, Μ. Μπολέτου, Γουίλσον, Καλανταρίδου, Κ. Μπολέτου, Νώτη, Σουπιώνη (λ) - Καραμούτσα, Δροσοπούλου, Καλαϊτζάκη, Γεροβασιλείου, Δάκου (λ).