Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, κατόπιν όλων όσων εκτυλίχθηκαν από την Παρασκευή 10/3/2017 έως σήμερα, θα ήθελε να τονίσει τα εξής:

Αρχικά, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι κατακρίνουμε την συμπεριφορά του μέλους μας κ. Φωτιάδη πριν από την έναρξη του Μικρού Τελικού του Φάιναλ Φορ. Αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός και της λιτής μεν, ειλικρινούς δε, ανακοίνωσης που βγάλαμε το Σάββατο το πρωί, ζητώντας «συγγνώμη» από όλους τους εμπλεκομένους. Δυστυχώς κάποιοι, κρίνοντας εξ ιδίων, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν συγγνώμη και έχουν φιλότιμο. Αυτό νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε και αυτό κάναμε μόλις πληροφορηθήκαμε το συμβάν.

Εν συνεχεία, στο έκτακτο Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας το πρωί του Σαββάτου, το εν λόγω μέλος μας υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε αποδεκτή διότι κρίναμε σωστό να είναι παρών στις όποιες εξελίξεις και να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του. Κρίναμε πως το να παυτεί των καθηκόντων του θα ήταν μια πράξη για το θεαθήναι και όχι ουσίας.

Τις ευθύνες των πράξεών της όμως θα πρέπει να αναλάβει και η διοίκηση της ΕΠΕΣΘ, που στοχοποιεί και διαπομπεύει το σωματείο μας. Είναι απορίας άξια η πρωτοφανής στάση της Ένωσης η οποία έχει προκαλέσει έκπληξη στους φίλους του αθλήματος σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς ο Σύλλογός μας τόσα χρόνια πρωταγωνιστεί στην διάδοση του αθλήματος και χαίρει της εκτίμησης όχι μόνο των απλών φιλάθλων, αλλά και των αντιπάλων του εντός αγωνιστικών χώρων, καθώς δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα.

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της Ένωσης για υποβάθμιση της Πετοσφαίρισης από αυτούς που όρισαν τα -κατά την δική τους αναφορά- «κορυφαία αθλητικά γεγονότα της ζωής της Ένωσης» σε εργάσιμες καθημερινές ημέρες και σε -κατά γενική παραδοχή- ακατάλληλα γήπεδα με γραμμές ξεθωριασμένες, χωρίς ζεστό νερό στα αποδυτήρια, σε γήπεδο που έσταζε και υποτίμησαν την προσπάθεια όλων των αθλητών και παραγόντων όλων των ομάδων.

Και όλα αυτά, ενώ είχαμε ζητήσει εγγράφως από την ΕΠΕΣΘ να καλέσει σε συνάντηση τα τέσσερα σωματεία του Φάιναλ Φορ προκειμένου να συζητήσουμε για την καλύτερη διοργάνωση του τουρνουά, αλλά και για την διεξαγωγή παράλληλων εκδηλώσεων βόλεϊ αγοριών, με την ευκαιρία του Φάιναλ Φορ του Κυπέλου Ελλάδος ανδρών στη Θεσσαλονίκη. Τις προτάσεις μας μεταφέραμε και προφορικά στον πρόεδρο της ΕΠΕΣΘ, αφού οι γραπτές μας αιτήσεις δεν απαντήθηκαν ποτέ από την Ενωση.

Διαβάσαμε για απαξίωση του αθλήματος από τον μοναδικό σύλλογο που και φέτος πέτυχε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους τη συμμετοχή του σε όλα τα Φάιναλ Φορ των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της ΕΠΕΣΘ, κάτι που μάλλον δεν άρεσε σε πολλούς. Από τον σύλλογο που έχει φέρει στο βόλεϊ της Θεσσαλονίκης πέντε (5) Πανελλήνια Πρωταθλήματα και μία άνοδο στην Α1 Γυναικών τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Διαβάσαμε για βίαιες συμπεριφορές από την Ένωση η οποία δεν αναφέρθηκε σε βία όταν προηγουμένως αθλητές, προπονητές ή παράγοντες άλλων ομάδων απείλησαν, εξύβρισαν ή επέδειξαν ρατσιστική συμπεριφορά προς αντιπάλους τους ή διαιτητές. Για να μην αναφέρουμε την συμπλοκή μετά την λήξη αγώνα σε Φάιναλ Φορ Εφήβων παλαιότερου έτους, μπροστά στα μάτια σύσσωμου του ΔΣ της Ένωσης, γεγονός που ποτέ δεν καταδικάστηκε.

Τέλος, διαβάσαμε ότι «αν υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται ιατρικής βοήθειας και δεν έχουν χρήματα, μπορεί να συμβάλει και ο ΣΥΔΠΕΒΕ οικονομικά ώστε να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες που χρειάζονται». Σε ποιόν ανήκουν τα παραπάνω λόγια; Μα στον διεθνή διαιτητή και πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Θεσσαλονίκης κ. Δεληκωστίδη, αναφερόμενο σε παράγοντα ομάδας με πρωτόγνωρη συμπεριφορά στην Περαία!Δηλώσεις που δεν διαψεύστηκαν μέχρι σήμερα και ούτε ζητήθηκε συγγνώμη για αυτές. Προφανώς ο εν λόγω διαιτητής ξεχνά γεγονότα στα οποία ήταν παρών ο ίδιος παλαιότερα όπως και σε πιο πρόσφατα γεγονότα κατά συναδέλφων του, που ποτέ δεν βγήκε να καταδικάσει. Μάλλον η ειρωνεία και ο φθηνός λαϊκισμός είναι κάποιο κεφάλαιο που διδάσκει η FIVB στους διεθνείς διαιτητές, ώστε να μεταφέρουν τις αξίες του αθλητισμού στις χώρες τους.

Και αντί να συνετιστεί από τους υπόλοιπους διαιτητές και να αναιρέσει τις δηλώσεις του, είδαμε για πρώτη φορά στην πόλη μας να δηλώνουν οι διαιτητές αποχή από τους αγώνες ενός συλλόγου, αλλά μόνο των τοπικών πρωταθλημάτων. Δεν κωλύονται δηλαδή να διαιτητεύσουν τον αγώνα της Α1 Γυναικών, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τον αγώνα των Παμπαίδων την προηγούμενη μέρα, όπου στερούν τη χαρά ενός παιχνιδιού από δωδεκάχρονους αθλητές!

Όλα αυτά υπό την ανοχή της ΕΠΕΣΘ, η οποία επίσης για πρώτη φορά τιμωρεί-διαπομπεύει σωματείο της πριν καν απολογηθεί και δικαστεί σύμφωνα με την κλήτευσή της, αναβάλλοντας τους προγραμματισμένους αγώνες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων που συμμετείχαν τα τμήματά μας το προσεχές τριήμερο. Λες και ο σύλλογος που εδώ και χρόνια διοργανώνει τουρνουά όλων των ηλικιών, τουρνουά Μίνι Βόλεϊ και Street Volley, φιλοξενεί ομάδες όλης της χώρας για φιλικούς αγώνες και παραχωρεί το γήπεδό του για προπονήσεις των Εθνικών Ομάδων, ξαφνικά έγινε αποπαίδι και επικίνδυνος!

Αυτή η επιλεκτική αντιμετώπιση εναντίον μας προκαλεί εύλογες απορίες για την πηγή και τα κίνητρα που την διέπουν. Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν, παραθέτουμε τα γεγονότα προς γνώση της φίλαθλης κοινής γνώμης, καθώς όπως έλεγαν και οι αρχαίοι «μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις»…

Πριν την έναρξη του αγώνα της Παρασκευής 10/3 (Μικρού Τελικού), υπήρξε μια διαφωνία του εφόρου του τμήματος των Παίδων με τον διαιτητή του αγώνα. Κουβέντα στην κουβέντα, ο έφορος δήλωσε πως θα του κάνει μήνυση, καλώντας την Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, τον χειρισμό των γεγονότων ανέλαβε η αστυνομία η οποία -λανθασμένα- ακολούθησε τη διαδικασία του αυτοφώρου την ώρα που ο διαιτητής ήταν εκεί, κάτι που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει βάση του Νόμου. Η απουσία της αγωνοδίκου επιτροπής (αν υπήρχε τετοια) και η καθυστερημένη άφιξη των υπευθύνων της Ένωσης ώστε να διαφυλάξουν το κύρος και την ομαλή συνέχεια της διοργάνωσής της, δημιούργησε την όλη αναστάτωση και καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα.

Αφού ενημερωθήκαμε για την κατάσταση, καλέσαμε τηλεφωνικά τόσο τον Πρόεδρο της Ένωσης, όσο και το μέλος μας ώστε να βοηθήσουμε εξ’ αποστάσεως να σταματήσουν όσα δυσάρεστα εκτυλισσόταν. Το μέλος μας, προς εκτόνωση της κατάστασης από την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν θα προχωρήσει σε μήνυση ώστε να αποχωρήσουν και να εξομαλυνθεί η κατάσταση κι έκατσε στον πάγκο της ομάδας χωρίς να πει το παραμικρό μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Παράλληλα, πληροφορηθήκαμε την αλλαγή του διαιτητή, τον οποίον καλέσαμε τηλεφωνικά για να του ζητήσουμε συγγνώμη. Ο άνθρωπος, γνωρίζοντας το ποιοι είμαστε και μη έχοντας φυσικά κανένα πρόβλημα μαζί μας μέχρι τότε, δέχτηκε τη συγγνώμη και μας δήλωσε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη στάση των αστυνομικών που δεν επιτέλεσαν τα καθήκοντά τους όπως έπρεπε. Άλλωστε, δεν υπήρξαν ούτε βία ούτε ύβρεις προς το πρόσωπό του από τον έφορο, πράξεις που αναμφίβολα είναι μακριά από τις αξίες που πρεσβεύουμε ως Σωματείο.

Κλείνοντας και επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας, θα θέλαμε να προλάβουμε τους γνωστούς καλοθελητές, δηλώνοντας απερίφραστα πως σκοπός της ανακοίνωσης είναι απλώς και μόνο να ακουστεί και η δική μας άποψη και όχι να αποφύγουμε πιθανή τιμωρία. Η δικαιοσύνη είναι κάτι που πάντα αποζητούμε και η ατιμωρησία κάτι που απεχθανόμαστε. Θεωρήσαμε τόσες μέρες πως δεν ήταν σωστό να τοποθετηθούμε δημόσια, ώστε να μην πυροδοτήσουμε την κατάσταση, αλλά δυστυχώς ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τις φήμες που άκριτα κυκλοφορούν…

Ο Α.Σ. Ελπίς Αμπελοκήπων θα συνεχίσει την πολυετή πορεία του στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας με μοναδικό οδηγό τα χαμόγελα των εκατοντάδων παιδιών που καθημερινά γαλουχεί με τα ιδανικά του "ευ αγωνίζεσθαι". Αυτό μάρτυρα η εμπιστοσύνη των γονιών τους προς εμάς.