Η 13η αγωνιστική αποδείχτηκε γρουσούζικη για την Ελπίδα, που έχασε με 3-1 από την ουραγό ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Η εμφάνιση της ομάδας του Γιώργου Χρυσομαλλίδη ήταν κακή και η Ελπίδα βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση, όσον αφορά την παραμονή της στην Α1 Γυναικών.

Η ΑΕΚ, έχοντας την συμπαράσταση των οπαδών της, προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 11-2, αλλά η Ελπίδα κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά, να ισοφαρίσει (17-17) και να πάρει το σετ, δείχνοντας να συνέρχεται. Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το δεύτερο σετ, όπου η Ελπίδα ξεκίνησε καλύτερα (7-14) και έφτασε να προηγείται με 23-19. Ακολούθησε όμως ένα «μπλακ άουτ», η ΑΕΚ με σερί 6-0 ισοφάρισε και αυτή ήταν η αρχή του τέλους.

Με καλή ψυχολογία από το πρώτο κερδισμένο σετ στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έκανε σχετικά εύκολα το 2-1 και σημείωσαν άλλη μία ανατροπή στο τέταρτο σετ, όπου η Ελπίδα προηγήθηκε 7-12 αλλά δεν μπόρεσε να οδηγήσει τον αγώνα στο τάι μπρέικ.

Τα σετ: 18-25, 25-23, 25-21, 25-21

ΑΕΚ (Σαμαράς): Βάθη, Ζίγκα, Βενέτη, Αργυροπούλου, Καράτερζη, Νούσια, Μπελιά (λ) - Φιλιπιόνκα, Γεωργαντά, Κουτρουμπή, Καλαφατάκη.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Παπάζογλου, Γουίλσον, Μ. Μπολέτου, Κ. Μπολέτου, Καλανταρίδου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) - Ευγενίδου (λ), Δροσοπούλου, Γεροβασιλείου, Καλαϊτζάκη, Νώτη, Ευγενίδου, Μυλωνά.

Η υπόλοιπη αγωνιστική διεξάγεται την Τετάρτη 18/1: Ηλιούπολη - Παναθηναϊκός, Αρης - Πανναξιακός, Αίας - Μακεδόνες, ΑΟ Θήρας - Μαρκόπουλο, Ολυμπιακός - Θέτις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ